Cadmus fordítás Cadmus
 • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

 • Szíriai konfliktus

 • Palesztin – izraeli konfliktus

 • Legolvasottabb híreink

  • No results available
 • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

 • Afganisztáni háború

 • Tajvani konfliktus

 • Örmény-azeri konfliktus

 • Időjárás

Haditudósítás

2020. 02. 29.

Haditudósítás Szíriából – Részletek a török hadsereg elleni támadásról

2020. 02. 29.

A szíriai rakétatüzérség célpontja tegnapelőtt Szarakibtól nyugatra helyezkedett el. Egy vahhabita terrorista csoport reguláris török katonasággal együtt.

Az esethez egy kis háttérelemzés: Az elmúlt napokban a török iszlamista rezsim fokozta a vahhabita terroristáknak nyújtott tűztámogatást, amikor azok megtámadták a Szíriai Arab Hadsereg állásait az M5 országút nyomvonalától nyugatra azzal a céllal, hogy elfoglalják Szarakib várost.

A szíriai csapatok a Parancsnokság parancsait követve, politikai okokból csak közvetlen ellenséges tűzre válaszoltak, hogy elkerüljék a tömeges pusztítást a török erők soraiban.

A szíriai kormány a megfelelő csatornákon megüzente a török vezetésnek, hogy a tetteiket többé nem fogja eltűrni. Habár a megszálló török erők és segédcsapataik tovább fokozták támadásaikat a Szíriai Arab Hadsereg állásai ellen. (A Syrian Arab Army oldal szerkesztői bizottságának egy tagja megsebesült a török támadásban, azonban újra jól van és visszatért a harctérre.)

Egy szíriai 9K79-1 harcászati-hadműveleti rakéta (NATO-kód: SS-21 Scarab-B) került indításra egy célpont ellen, amely Szarakibtól nyugatra helyezkedett el, ahol török különleges műveleti katonák a Dzsabhat Al-Nuszra (Hajat Tahrir Al-Sham) terrorszervezet fegyvereseivel együtt települtek (értsd: NATO-katonák Al-Kaida terroristákkal együtt)!

A rakétacsapás eredményeként 32 fő török katona meghalt (és dzsihádista szövetségeseik közül még többen), valamint több másik megsebesült. A Syrian Arab Army oldal szerkesztői képeket kaptak arról, amikor a halott török katonákat visszaszállítják Törökországba. A szerkesztők megvizsgálják a lehetőségét, hogy megosszák a képeket anélkül, hogy az oldalt letiltsa a FB. (Törökország területén tegnap óta blokkolják a közösségi média felületeket).

A Szíriai Fegyveres Erők a lehető legnagyobb önmérsékletet tanúsítják a megszálló török jelenléttel szemben a szuverén Szíria földjén, azonban nem fognak habozni, hogy bármelyik török menetoszlopot/létesítményt megsemmisítsék, amelyik a Szíriai Arab Hadsereg útjába kerül vagy szíriai katonák életét veszélyezteti.

#Megváltás_Hadművelet

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑