Cadmus fordítás Cadmus
Közel-Kelet

2019. 09. 10.

Hamarosan elkészül az Irán és Szíria közötti szárazföldi összeköttetés

2019. 09. 10.

Az iraki Anbar kormányzóságban lévő Al-Qaim város polgármestere elmondta, hogy kormánya arra készül, hogy több hetes készülődés után végre megnyissák szíriai-iraki határt.

Ahmad Jidyan polgármester szerint az Al-Qaim és a szíriai oldalon lévő Al-Bukamal között lévő határátkelő már 90 százalékban kész. A határátkelő megnyitását eredetileg szeptember 7-re tervezték, azonban egy későbbi időpontban fogják megnyitni azt, ugyanis még mindkét oldalon folynak a felújítási munkálatok.

A polgármester szerint a felújítási munkálatok fennmaradó 10 százaléka logisztikai jellegű és még dolgoznak a határátkelő elektromos hálózatán.

Szíria számára az iraki határátkelő megnyitása egyfajta gazdasági megélénkülést fog jelenteni, hiszen így felgyorsulhat a két ország közötti kereskedelem. Ezenkívül Szíria számára lehetővé válik, hogy az iráni olaj közvetlenül szárazföldi úton jusson el az országba.

Ugyanakkor egy új határátkelő nyílik Irak és Irán között is az iraki Diyala kormányzóság észak-keleti részén. Az átkelőt Al-Munzhiriyah városánál nyitják meg és naponta 1200 fő átkelését engedélyezik majd.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Masdar News )

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑