Cadmus fordítás Cadmus
Palesztina

2020. 12. 29.

Hamász: Az ellenállás nem tűri tovább az izraeli blokádot és a támadásokat

2020. 12. 29.

A Hamász ellenállási mozgalom teljes egészében Izraeli államot teszi felelőssé a szombati Gázai-övezetben történt támadás miatt, amiben az izraeli légierő civil épületeket bombázta. A katonai agresszióban több civil palesztin is életét veszítette.

A Hamász ellenállási mozgalom szóvivője, Fawzi Barhoum egy szombati sajtókonferencián elmondta, hogy az izraeli agresszió célpontjai szinte teljes egészében civil létesítmények voltak.

A támadás során mecsetet, ács műhelyet, iskolát, sport létesítményt, műanyag újrahasznosító üzemet ért találat, de az izraeli légierő lebombázott egy gyermekkórházat is a Gázai-övezetben.

A szóvivő szerint ezt az agressziót támogatják azok a térségbeli országok, melyek békét kötöttek az izraeli rezsimmel, valamint a csöndben lévő nemzetközi közösség és a cionista megszállást támogató Egyesült Államok is.

A palesztin ellenállás azonban továbbra is kötelességének tekinti a megszállás elleni harcot, valamint a palesztin lakosok védelmét – zárta sajtótájékoztatóját a palesztin politikus.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (The Palestinian Information Center)

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑