Cadmus fordítás Cadmus
Keresztények

2019. 12. 28.

Hanna püspök: Izrael a felelős a megmérgezésemért

2019. 12. 28.

Atallah Hanna püspök, a jeruzsálemi görög ortodox egyház elöljárója Ammanban tartott sajtótájékoztatót, ahol kijelentette, hogy Izrael állam felelős az ellene elkövetett támadásért.

Hanna püspök múlt szerdán került be az Ammanban lévő kórházba miután az izraeli erők könnygáz patronokat lőttek be a megszállt Jeruzsálemben lévő templomába. Az egyházi vezetőt ennek következtében mérgezéses tünetekkel szállították át a jordániai kórházba. Hanna püspököt azért is kellett átszállítani Jordániába, mivel egy izraeli kórházban nem lett volna biztonságban az élete.

A püspök a kórházban a jordániai, palesztin és libanoni sajtónak elmondta, hogy az izraeli megszálló erők a felelősek az ellene elkövetett támadásért és valószínűleg megpróbálták kioltani az életét. Hanna püspök ugyanis korábban egy nemzetközi konferencián felszólalt Palesztina megszállása ellen és felhívta a világ keresztény közösséget, hogy tiltakozzanak az izraeli megszálló erők tettei ellen.

,,Palesztina keresztényei egy családot alkotnak Jordánia és Palesztina lakosaival.,,

A püspök úr a sajtótájékoztatón a muszlimokat és a keresztényeket testvéreknek nevezte és arra szólította fel őket, hogy közösen lépjenek fel Palesztináért.

,,Mi Krisztus születését egy családként ünnepeljük, ám az ellenségeink meg akarnak osztani minket.,,

A Hanna püspök kezeléséért felelős Dr Abdullah Al-Bashir a sajtónak elmondta, hogy az egyházi vezető állapota stabil, azonban további vizsgálatokat végeznek majd rajta.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Quds News Network)

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑