Cadmus fordítás Cadmus
Jemen

2020. 12. 17.

Harminc szaúdi oldalon harcoló katona állt át a jemeni hadsereghez

2020. 12. 17.

A jemeni kormány által létrehozott ,,Visszatérőket fogadó nemzeti központ,, kedden jelentette be, hogy a korábban a szaúdi katonai koalíció oldalán harcoló 30 katona állt át a jemeni hadsereg oldalára és visszatért a jemeni fővárosba.

A magukat megadó és átálló katonák között van az 5. Zászlóalj, vagy másnéven a 3. Határőr Dandár parancsnoka Nasr Mohamed Al-Areqi vezérőrnagy is. A magas rangú katonai vezetőnek kívül több magas rangú tiszt is átállt a jemeni hadsereg oldalára. Köztük a korábbi 5. Zászlóalj műveleti parancsnoka is.

A jemeni hadtörténeti múzeum igazgatója Abed Al-Thawr dandártábornok az esettel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy szerinte a szaúdi katonai koalíció és a megszállás napjai meg vannak számlálva.

A szaúdiak oldalán álló zsoldos hadseregből ugyanis egyre többen térnek haza Jemenbe. Ennek az egyik oka a jemeni hadsereg és az Ansarullah mozgalom által indított sikeres hadműveletek.

A szaúdi hadsereg oldalán harcoló zsoldosok közül sokan elmondták, hogy parancsnokaik kihasználják és élő pajzsként használják őket. Éppen ezért döntenek úgy sokan, hogy élnek a jemeni kormány által ajánlott amnesztia lehetőségével és ezért inkább hazatérnek.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Hodhod Yemen News Agency)

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑