Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2020. 02. 10.

Hatszáz négyzetkilométernyi területet szabadult fel Idleb tartományban

2020. 02. 10.

A szíriai hadsereg több mint 600 négyzetkilométer területet foglaltak vissza az iszlamisták utolsó fellegvárainak számító Idleb és Aleppó tartományban folytatott offenzívájuk során – közölték a fegyveres erők vasárnap.

A szír hadsereg több vidéki település felett vette vissza az ellenőrzést az elmúlt napokban Szíria északi részén.

A közlemény szerint az offenzíva célpontjai azok a terrorista csoportok voltak, amelyek fokozták támadásaikat a civilek lakta területeken.

A képen kék színnel van elkerített az a terület, melyet a Szíriai Arab Hadsereg az utóbbi napokban szabadított fel. Ez egy 600 négyzetkilométeres terület.
Ezen kívül a szíriai hadseregnek sikerült ellenőrzése alá vonni a Damaszkusz és Aleppo között húzódó M5 jelzésű autópálya legnagyobb részét. Ezzel a művelettel együtt mind a két legjelentősebb autópálya a szíriai hadsereg kezére került.
A szíriai kormány és orosz szövetségese két hónappal korábban indított katonai műveletet Idlebben és Aleppoban. Damaszkusz célja, hogy biztosítsa a fővárost Aleppó városával összekötő, stratégiai fontosságú útvonalat, amely az iszlamisták felügyelete alatt álló területeken halad át.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Syriana Analysis, MTI nyomán)

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑