Cadmus fordítás Cadmus
Vélemény

2018. 10. 22.

Hazafiak

2018. 10. 22.

Nadzsi százados a Szíriai Különleges Erőktől két volt dél-szíriai militáns között, akik egymás oldalán harcolnak az ISIS terroristák ellen a dél-szíriai sivatagban az utolsó ellenséges katlan felszámolásáért.

Gyakran kihangsúlyoztuk a Nemzeti Megbékélés fontosságát a szíriai települések felszabadításában. Sok szíriai ember fogott fegyvert a korábban terroristák megszállta településeken ezen terroristák ellen; sokan közülük harcoltak az ISIS terrorszervezet ellen, azonban arra kényszerültek, hogy ezt a Szíriai Arab Hadsereg sorain kívül tegyék, mert a lakhelyük és a családjaik közvetlen fenyegetésnek voltak kitéve, sok külföldi militáns maguk közül valónak nevezte ezeket a szíriai embereket, miközben ők csak a sajátjaikat védelmezték különösebb ideológia vagy politikai program nélkül.

Ezek a férfiak és nők voltak az elsők, akik beléptek a Szíriai Arab Hadseregbe és a szíriai paramilitáris egységekbe, miután letették a fegyvert és engedték, hogy vizsgálatoknak vessék alá őket és rendezzék státuszukat.

A Syrian Arab Army oldal szerkesztői meglepődtek amikor Szíriából és külföldről is sokan elutasították ezt az eljárást, ami szerint az említett szíriai személyek beléphettek a hadseregbe. A gyakorlatot elutasítók között sokan még fegyvert sem fogtak kézbe életükben és egyszerűen hiteltelen médiaforrások közléseire alapozzák saját véleményüket.

Nem alkotmányos, nem etikus, és ami sokkal fontosabb nem hazafias mindenkit terroristának címkézni, aki fegyvert fogott a hadsereg sorain kívül sajátjai védelmében. A Szíriai Arab Hadsereg sok katonája kényszerült elhagyni a helyét, mert terroristák fenyegették családját és a veszély elmúltával visszatértek a hadsereg állományába. Igen, ők megkapták a szíriai katonai törvények és a szolgálati szabályzat szerint nekik járó megfelelő fegyelmi felelősségre vonást; azonban ezek az emberek semmilyen körülmények között sem egyenlők a megszálló wahhabi terroristákkal!

Habár biztosak lehetnek benne, hogy azok akik nem érdemelnek kegyelmet, meg fogják kapni méltó büntetésüket.

Felhívjuk rá a figyelmet, hogy nem bátorítunk ilyen cselekedetekre, azonban mindig a puszta tényeket osztottuk meg ezen az oldalon, függetlenül attól kinek tetszik vagy nem.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑