Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2015. 09. 24.

Helyzetjelentés a szíriai frontokról

2015. 09. 24.

A hadsereg hét ellenséges járművet semmisített meg Kunejtrában és terroristák csoportjaival végzett más térségekben.

A Szíriai Arab Hadsereg és a Fegyveres Erők egységei kedden folytatták a takfiri terrorszervezetek harcállásai és rejtekhelyei ellen indított kiterjedt hadműveleteket országszerte, megsemmisítve azok járműveit, lőszerkészletüket, valamint likvidálva fegyvereseiket.

Damaszkusz tartomány:

A hadsereg helyreállította az ellenőrzést az Al-Kaszarat, Haraszta és Douma körzetei felé magasodó hegyláncokon a Keleti-Goutha régió nyugati sávjában Damaszkusz tartomány területén.

A Hadseregnek az úgynevezett “Dzsaish Al-Iszlam” terrorszervezet fegyveresei ellen indított hadműveletei több terrorista likvidálásával és fegyverzetük megsemmisítésével ért véget. Eközben a terrorszervezetek elismerték az általuk használt közösségi média oldalakon, hogy sok fegyveresük meghalt, közöttük: Jahja Al-Wazir, Anasz Rashid, Ala Al-Nadzsar és Mohammad Bashir Al-Nadzsar nevű megszálló terroristák.

Kunjetra tartomány:

A hadsereg és Fegyveres Erők egységei együttműködve a Nemzetvédelmi Erők alegységeivel több terroristát likvidáltak egy tegnap éjjeli művelet során és kedden reggel, amikor a megszállók rejtekhelyeit és állásait támadták a déli fekvésű Kunejtra tartományban.

Egy katonai forrás közölte a SANA-val, hogy a Dzsabhat Al-Nuszra terrorszervezet tagjai által használt két páncélozott jármű semmisült meg és több terrorista halt meg Al-Hamidija, Abu Shabta és Dzsibat Al-Khaszhab településeken.

Hadszíntéri források közölték a SANA-val, hogy a hadsereg egyik egysége együttműködve a Nemzetvédelmi Erőkkel megsemmisítettek négy darab terroristák által használt járművet, amelyek nehéz géppuskákkal voltak felszerelve Khan Arnaba településen és likvidálták az összes benne utazó vahabita kannibált az Al-Hurrija és az Al-Hamidija településeket összekötő úton. a tartomány északnyugati területén.

A források hozzátették, hogy a hadsereg egységei összpontosított csapásban megsemmisítettek egy páncélozott járművet, amelyet a Dzsabhat Al-Nuszra terrorszervezet tagjai használtak Al-Hamidija településen hét kilométerre északra Kunejtra városától.

A hadsereg egy másik alegysége együttműködve a Nemzetvédelmi Erőkkel visszaverték vahabita terroristák egy beszivárgási kísérletét Hadar faluban, a megszállókat kiverték az Al-Hamrija majorból Hadarban és az Al-Amal gazdaságokból keletre Tarandzsától, likvidálva és megsebesítve több terroristát.

Eközben a hadsereg egyik alegysége együttműködve a Nemzetvédelmi Erők helyi osztagával Harfa faluban szintén visszaverték a Dzsabhat Al-Nuszra terroristák Bejt Dzsin felőli betörési kísérletét a Maszhati Hadar nevű lakóházak irányába.

Aleppo tartomány:

A hadsereg és a Fegyveres Erők egységei intenzív hadműveleteket hajtottak végre az ISIS és más takfiri terrorszervezetek rejtekhelyei és állásai ellen az északi fekvésű Aleppo tartományban.

A Légierő Akadémia komplexumát védelmező katonai alegységek megsemmisítették az ISIS terrorszervezet több járművét és sok terroristát likvidáltak az állásaik elleni támadásokban az Akadémia környékén.

Aleppo városából sok vahabita terrorista költözött pokolba a hadsereg műveletei során, amelyeket a megszálló terrorszervezetek ellen indított. Az úgynevezett Liwa Al-Tauhid, Harakat Ahrar Al-Sham, Liwa Sukur Al-Sham, Dzsaish Al-Iszlam és más megszálló takfiri terrorista hordák elleni műveletek Busztan Al-Pasha, Karm Al-Dzsabal, Al-Kallasza, Al-Shejkh Szaid, Kadi Aszkar, Al-Maszhhad, Al-Rashidin , Al-Szalihin, Bani Zaid, Karm Al-Katrdzsi és Al-Shaar kerületekben zajlanak.

Délnyugatra Aleppo várostól a hadsereg alegységei sok terroristával végeztek és másokat megsebesítettek, valamint több járművüket és lőszerkészletüket megsemmisítették a megszállók állásai elleni összpontosított műveletekben Khan El-Asszal, Khawabi Al-Asszal és Al-Manszura területén 10 kilométerre nyugatra Aleppo városától.

A Najrab légi támaszpont felé vezető úton a hadsereg alegységei több terroristával végeztek és megsemmisítették azok fegyverzetét és járműveiket egy pontos műveletben, ami a megszállók állásait célozta Azizah faluban.

Lattakia tartomány

A tengerparti Lattakia tartományban 20 vahabita terrorista hullott el (közöttük 15 csecsen nemzetiségű zsoldos) a hadsereg hadműveletében, ami a megszállók rejtekhelyei ellen irányult Al-Rawda faluban a tartomány északi területén.

Homsz tartomány:

Egy katonai egység az ISIS terrorszervezet által használt járműveket semmisített meg, amelyek közül néhány gépfegyverekkel voltak ellátva. A hadsereg katonái sok ISIS terroristával végeztek az Al-Shaer-hegységnél és Tadmur (Palmyra) városában a központi helyzetű Homsz tartomány keleti területén!

A hadsereg egységei ezenkívül még terroristákkal végeztek Al-Szan Al-Aszwadban és Al-Ghantuban a tartomány területén.

Idleb és Hama tartományok:

A hadsereg a Dzsaish Al-Fatah terrorista szövetség fegyvereseit támadta, akik a Dzsabhat Al-Nuszra tagjai is a szomszédos helyzetű Hama és Idleb tartományokban súlyos veszteségeket okozva a megszállóknak különböző körzetekben.

Több terrorista hullott el a Légierő csapásaiban, amelyek a megszállók mozgó kontingenseit célozták Marat Al-Numan városában és Tramla, Kafr Nubul, valamint Hazarin településeken Marat Al-Numan járásban, Idleb tartomány déli területén.

A légitámadások több gépfegyverrel felszerelt járművet és nagy mennyiségű fejlett nyugati eredetű fegyverzetet semmisítettek meg.

Terroristák gyülekező csoportjai és más rejtekhelyeket támadott a Szíriai Légierő Maardabszeh faluban, Szarakvib járásban a tartomány délnyugati területén.

Hama tartomány északnyugati részén a Szíriai Légierő a Dzsaish Al-Fatah szövetség terroristáinak rejtekhelyeit támadta Al-Lattaminah és Kafr Zita településeken, végezve több kannibállal és megsemmisítve fegyverzetüket, lőszereiket és járműveiket, amelyek közül néhány nehéz gépfegyverekkel volt felszerelve.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg (Forrás: SANA-szíriai hírügynökség) 

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑