Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2017. 08. 15.

Helyzetjelentés a szíriai háborúról – részletes haditudósítás

2017. 08. 15.

A Szíriai Arab Hadsereg jelentős területi nyereségre tett szert az ISIS terrorszervezet ellenében Kelet-Hamaban

Bejrút, Libanon (14:10) – A Szíriai Arab Hadsereg, a Szíriai Nemzetvédelmi Erők (NDF) és a Szíriai Szociális Nemzeti Párt (SSNP) katonai szárnya támogatásával, folytatta az “Iszlám Állam” nevű terrorszervezet elleni hadműveletet Közép-Szíriában. Hétfőn a szíriai kormánycsapatok Ithrijahtól délre mértek csapásokat a megszálló vahhabita militánsok állásaira.

A Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei, a Köztársasági Gárda vezetésével, hétfőn megrohamozták Kharaeb Al-Katnah térségét, Hama tartomány északkeleti részén, heves harcokba bocsátkozva az ellenséges fegyveresekkel.

A Szíriai Arab Hadsereg és a szövetséges paramilitáris egységek fel tudták szabadítani Kharab Al-Katnah térségét, Al-Ruwajdzs közelében, elérve Bir Haszijah külterületét, amely 15 kilométerre, délre fekszik Ihtrijah várostól.

Egy katonai forrás szerint ma az “Iszlám Állam” nevű terrorszervezet legalább tíz fegyveresével végeztek a Szíriai Arab Hadsereg katonái.

Bir Haszija kiemelt fontosságú körzetben van, mert közvetlenül délre fekszik az Ithrijah-Shejkh Hilal országúttól Hama tartomány északkeleti részében.

A Szíriai Arab Hadsereg tovább közeledik az ISIS terroristák utolsó kelet-hamai erőssége felé

Bejrút, Libanon (14:25) – A Szíriai Arab Hadsereg jelentős mértékben előrtört az “Iszlám Állam” nevű terrorszervezet erőssége, Ukairbat felé Hama tartomány keleti részén.

Hétfőn a Szíriai Arab Hadsereg 3. Páncélos Hadosztályába tartozó, Qalamun Pajzsa Dandár és az 5. Hadtest egységei megtámadták az “Iszlám Állam” nevű terrorista entitás állásait Szalba város közelében és elfoglaltak számos pontot a művelet során.

Egy katonai forrás szerint a Szíriai Arab Hadsereg említett magasabb egységei elfoglalták Al-Rahil körzetét és számos stratégiai pontot, amelyek Szalbatól közvetlenül keletre fekszenek.

A hétfőn végrehajtott előretörés eredményeként a Szíriai Arab Hadsereg jelenleg Al-Szalba keleti peremére ért, ami az ISIS terroristák megszállta település bejárata.

A Szíriai Arab Hadsereg benyomult egy stratégiai körzetbe Közép-Szíriában

Bejrút, Libanon (14:50) – Nem rég a Szíriai Arab Hadsereg egy képviselője arról tájékoztatta az Al-Masdar News hírújság szerkesztőségét, hogy a kormányerők benyomultak a hadászati fontosságú Al-Kom oázis térségébe Közép Szíriában.

A Tigris Alakulatokkal az élen, a Szíriai Arab Hadsereg benyomult Al-Komba, Homsz tartomány területén, felszabadítva a térség több mint felét, miután ma délután a kormánycsapatok lerohanták az “Iszlám Államnak” nevezett terrorszervezet állásait.

Heves harcok dúlnak ezekben a pillanatokban, amikor a Szíriai Arab Hadsereg kitartóan nyomul dél felé, hogy teljesen ellenőrzése alá vonja Al-Kom települést még az éj leszállta előtt.

Al-Kom az egyik legfontosabb körzet az “Iszlám Állam” nevű terrorista entitás uralma alól legutóbb felszabadult erősség, Al-Szukhanah közelében Homsz tartományban.

Forrás: almasdarnews.com

2017. 08. 14.-ei haditudósítás, Leith Fadel jelentette.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑