Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2014. 12. 03.

Hiába a külföldi támogatás nem tudják megfordítani a háború kimenetelét a terrrositák

2014. 12. 03.

Homsz tartomány keleti része: A Tigris Alakulatok visszaverték az ISIS egy másik támadási kísérletét Dzsabal Al-Shaernél

Csütörtök reggel a Szíriai Arab Hadsereg különleges műveleti egysége a “Tigris Alakulatok “ (Al-Kuvat Al-Nimr) visszaverték az Iraki és Levanteli Iszlám Állam (ISIS) terrorszervezet másik támadását, aminek célja a Tal SyriaTel objektum magaslati környékének elfoglalása volt. Az ISIS kezdetben átört a 18. Dandár védelmén és elfoglalta a SyriaTel objektumtól északra lévő területet. Azonban a 18. Dandár alegységei fel tudták őket tartani addig amíg a Tigris Alakulatok megérkeztek és visszaverték a vahabita fegyvereseket.

A visszavert ISIS támadást követően a Tigris Alakulatok megtámadták az észak felé visszhúzódó fegyvereseket és birtokba vették a Tal SyriaTel objektum keleti tornyának szomszédságában levő három dombot. Egy katonai forrásunk szerint harmincnál több ISIS harcos halt meg a rövid támadási kísérletük során a Tal SyriaTel objektumnál, közöttük nem kevés külföldi fegyveres Észak-Afrikából.

tigris alakulat vezére

Jobbról a harmadik Suheil A-Hasan a Tigris Alakulat vezérezredese

A Szíriai Arab Hadsereg jelenleg teljesen ellenőrzése alatt tartja a Tal SyriaTel telephelyet és az Al-Shaer gázmezőket, de egy olajkútnál, a 105. számú külterületéről intenzív tűzpárbajt jelentettek a térségben. A Tigris Alakulatok jelenléte Homsz tartomány keleti végében mérhetetlenül hasznos a harcban álló 18. Dandárnak, mert a Tigrisek támadó harcmodora különösen jól alkalmazható az olyan “felkelők” (értsd: zsoldos vahabita hódítók) ellen, mint a Dzsabhat Al-Nuszra (Al-Nuszra Front) és az ISIS.

A csatolt képen Ali Abdullah Ajjub vezérezredes úr, a Szíriai Arab Fegyveres Erők vezérkari főnöke látható az Al-Shaerben történt látogatásakor két héttel ezelőtt.

Idleb tartomány: A Szíriai Arab Hadsereg felszámolta az Abu Duhur légi támaszpontot veszélyeztető ostromot.

A Szíriai Arab Hadsereg és a Nemzetvédelmi Milícia (NDF) szétverte az Abu Duhur légitámaszpontot támadó vahabita terrorszervezetek ostromgyűrűjét egy hosszú és fárasztó harc után, ami két évig tartott. Az Iszlám Front (Dzsabhat Al-Iszlamija) nevű vahabita zsoldossereg képtelen volt rá, hogy áttörje a hadsereg védelmi rendszerét és tagjai arra kényszerültek, hogy véres fejjel vonuljanak vissza a Szíriai Légierő több légi csapását követően, amelyek a terroristák nehézfegyverzetét célozták a katonai repülőtér környékén.

A Szíriai Arab Hadsereg és a Nemzetvédelmi Milícia folytatva az Abu Duhur légibázis felmentése során elért sikert visszafoglalták Hamimat és Al-Masztriha falvakat, a Hadsereg sok vahabita fegyveressel végzett és nagy mennyiségű fegyvert zsákmányolt egy raktárukból a művelet során. A Hadsereg másik arcvonalat nyitott Idleb tartományban, kihasználva vahabita frakciók egymás közötti belháborúját.

Korán reggel (11. 27-én) a Dzsabhat Al-Nuszra (Al-Nuszra Front = az Al-Kaida Szírián élősködő patkány tagozata) támadások sorozatát indította más “felkelő” (értsd: más hasfelmetsző, kannibál) csoportok ellen Idleb tartomány területén és elfoglalta Al-Fakvija, Kafr Szidzsna és Maar Zita falvakat. Egy Idleb tartományi forrásunk szerint a vahabita belharcokban érintett csoportok a Dzsabhat Thavar Szouri (“Szíriai Forradalmi Front”) és a Liva Anszar Idlib (“Idlebi Felkelők Dandára”).

Szíriai Arab Hadsereg

orientalista.hu

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑