Cadmus fordítás Cadmus
India

2018. 09. 11.

Hindu nacionalisták félholtra vertek egy keresztény papot és fiát

2018. 09. 11.

Fiával együtt kórházba szállítottak egy indiai keresztény papot, miután hindu nacionalisták félholtra verték őket.

Szeptember harmadikán, az esti mise után az indiai lelkipásztor és fia motorkerékpáron igyekezett hazafelé, amikor hindu nacionalisták egy csoportja lesben állva rájuk támadt. A negyvenhárom éves Ramish Fasounya atyát és Rahoul fiát brutálisan megverték – közölte a Indian Church Of Christ.

Miközben a földön feküdtem és bottal ütlegeltek, a fiamat próbáltam megvédeni, akinek az arca felismerhetetlenségig össze volt verve. A ruhája vérben ázott, és eszméletlenül feküdt az út szélén – mesélte Ramish atya az indiai keresztény civil szervezet munkatársának.

A hindu nacionalisták közel fél órán át verték a papot és fiát, majd a helyi keresztény közösségből siettek a megmentésükre. A tömeget látva a támadók elmenekültek, a két áldozatott azonnal kórházba szállították.

A pap elmondása szerint a támadást követő harmadik napon a rendőrséghez fordult, hogy feljelentést tegyen, de a rendőrök nem foglalkoztak vele, majd megfenyegették, hogy letartóztatják, mivel „tiltott” vallás tanításait prédikálja.

Ramish atyát nem először bántalmazták a hite miatt. 2017-ben börtönbe kerül, mert hittan órát tartott az otthonában. A cellában egy tucat kereszténnyel együtt raboskodott, akik egytől egyik a hitük miatt voltak bezárva. A börtönőrök rendszerint bántották és terrorizálták Ramish atyát és társait. A börtön összes mellékhelyiségét nekik kellett kitakarítaniuk.

Indiai emberjogi aktivisták szerint, az indiai börtönökben különösen kegyetlenül bánnak a keresztény rabokkal.

Indiában jelenleg a Bharatiya Janata Párt (BJP) van kormányon. A hindu nacionalista ideológiát képviselő párt 2014-es kormányra kerülése óta megszaporodtak a vallási kisebbségek azon belül a keresztények elleni atrocitások.

A BJP kormányra kerülése óta felerősödtek a hindu nacionalista szervezetek, akik rendszeresen bántalmazzák a keresztényeket – mondta Harish Mandir író és emberjogi aktivista.

Indiában 2014 óta több félkatonai szervezet alakult, ami közel el a kormányzó BJP-hez. A hidnu nacionalisták azt tűzték ki célul, hogy 2021-re minden keresztény és muszlim hívőt áttérítenek a hindu vallásra vagy kiűzik őket az országból.

S4C.news – Kassab Adonis

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑