Cadmus fordítás Cadmus
India

2023. 04. 20.

Hindu szélsőségesek a keresztény és muszlim kereskedők bojkottjára szólítottak fel Indiában

2023. 04. 20.

Hindu szélsőségesek a keresztény és muszlim kereskedők bojkottjára szólítottak fel az indiai Csattiszgarh államban – jelentette szerdán a Kathpress katolikus hírügynökség az UCANews ázsiai katolikus hírszolgálatra hivatkozva.

A beszámoló szerint a helyi vallási kisebbségek petíciók benyújtásával igyekeznek védekezni a különböző indiai hatóságoknál “A ne vásárolj kereszténynél vagy muszlimnál!” mottóval meghirdetett kampány ellen.

A hindu radikálisok felhívásukban egyebek között azt követelték, hogy a saját felekezetükhöz tartozó bolttulajdonosok tegyenek ki “hindu tulajdonban” feliratú táblát üzletük elé.

A keresztény boltosok egyike az UCANewsnak nyilatkozva arra panaszkodott, hogy a bojkottfelhívás óta sok törzsvásárlója elkerüli az üzletét. A Felekezetközi Egyházi Közösség nevű, 18 keresztény gyülekezetet összefogó egyesület szóvivője szerint az illetékes hatóságok a történtek kivizsgálását ígérték.

A szekuláris Kongresszus Párt által kormányzott Csattiszgarh állam az idén választ új regionális parlamentet. A szövetségi szinten hatalmon lévő, Narendra Modi miniszterelnök vezette hindu nacionalista Indiai Néppártja (Bháratíja Dzsanata Párt, BJP) abban reménykedik, hogy a 2018-as tagállami vereségét követően visszatérhet a hatalomba Csattiszgarhban.

Csattiszgarh túlnyomó részben hindu vallású, mintegy 30 milliós lakosságának alig két százalékát teszik ki a keresztények. Indiában a legtöbb keresztény valamely őslakos hozzátartozója, és hátrányosan megkülönböztetett az országban.

MTI

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑