Cadmus fordítás Cadmus
Kaukázus

2015. 02. 07.

Hogyan menekültek meg Kim Kardashian ősei a török mészárlástól

2015. 02. 07.

Idén emlékezünk a Örmény Holokauszt századik évfordulójára, ennek emlékére Daily Mail az örmény származású amerikai híresség őseinek megmeneküléséről írt.

255F172500000578-2939622-image-a-6_1423161769357

Hat oszmán tartományban az örmények voltak többségben a népirtás előtt

Kim Kardashian üknagyapjai Saghatel Kardashian és Hovhannes Miroyan hallottak a közeledő veszélyről és attól tartottak, hogy a török és kurd csapatok betörnek Karakale településre ezért hátra hagyták otthonukat, és elmenekültek a Oszmán Birodalom vérengzése elől . Saghatel és felesége először a cári Oroszországba menekültek ahol megváltoztatták nevüket Kardasovics-ra, majd Németországba vándoroltak ahol csak kis időt töltöttek majd az Egyesült Államokba utaztak.

Saghatel és felesége szerencsések voltak hiszen az öreg kontinenseken több konfliktus is volt. Először is megmenekültek a több mint egy millió örmény halálát okozó népirtástól, majd az 1917-es orosz kommunista forradalmat is elkerülték és az Európában dúló I. világháborút is sikeresen megúszták.

Amerikában Saghatel szemétszállító autósofőr munkát kapott, így próbálta eltartani családját. Leszármazottjai sikeres üzletemberek, ügyvédek, és hírességek lettek. Kim Kardashian úgy döntött, hogy életében először meglátogatja az óhazát, hogy részt vegyen a száz évvel ezelőtt történt népirtás megemlékezésén.

Orientalista.hu

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑