Cadmus fordítás Cadmus
Libanon

2016. 01. 02.

Hóval borított sátrakban élnek a szíriai menekültek Libanonban

2016. 01. 02.

Hóval borított sátrakban dideregnek a szíriai menekültek Libanonban. A hóvihar csütörtökön sújtott le az országra. A sátrakba a víz befolyt, sokan attól tartottak, hogy a szél felborítja az építményeket. A közel-keleti országban, több mint 1,1 millió menekült keresett menedéket a polgárháború kirobbanása óta. – közölte az Euronews

– Évek óta itt élnek. Fokozott biztonsági intézkedésekre lenne szükség. A megtakarított pénzük elfogyott, így sátrakban költöztek. Olcsóbb, mintha lakást bérelnének bent a belvárosban. Nincsenek hozzászokva ezekhez a körülményekhez. Szinte lehetetlen munkát találni, ennek következtében csak ránk számíthatnak – mondta az ENSZ Menekültügyi Főbiztosság egyik képviselője.

.

A gyerekek hógolyóztak, miközben sokan tűzifát kerestek, hogy átvészeljék a hideget. A kályhák közelében próbáltak meg felmelegedni. Egy édesanya így nyilatkozott.

– Számomra az a legfontosabb, hogy a gyermekeim biztonságban legyenek messze a háborútól. A hideget ki lehet bírni, a háborús bombázásokat nem.

A szervezet dolgozói eddig több mint 18 ezer darab takarót és 238 kályhát osztottak szét a legszegényebb menekült családoknak. Az UNHCR hangsúlyozta, hogy a helyi libanoni közösségeknek is segítséget nyújtanak.

Orientalista.hu

Megosztom:

,
Back to Top ↑