Cadmus fordítás Cadmus
 • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

 • Szíriai konfliktus

 • Palesztin – izraeli konfliktus

 • Legolvasottabb híreink

  • No results available
 • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

 • Afganisztáni háború

 • Tajvani konfliktus

 • Örmény-azeri konfliktus

 • Időjárás

Irak

2015. 06. 04.

Irak: Szunnita – síita egység az Iszlám Állam ellen

2015. 06. 04.

Az Iraki Fegyveres Erők a Hasd Al-Saab(népi milícia) és a szunnita Törzsi Erők támogatásával erőteljes offenzívát indított az ország nyugati részén fekvő Anbar tartományban. A tartományszékhelyt mind a négy irányból körbevették.


Az Iraki Hadsereg körbevette Ramadit

Az anbari szunnita törzsei, csatlakoztak az Iszlám Állam elleni harchoz, ezzel megpecsételődött a terrorszervezet létezése a tartományban.

Az Iraki Hadsereg Ramadi dél-nyugati részén fontos stratégiai pontokat sikerült elfoglalniuk, a szunnita Törzsi Erők ezután a város nyugati részén több kerületet is ellenőrzésük alá vontak, a törzsi vezetők szerint az Iszlám Állam terroristái fejvesztve menekültek Moszul felé.

Szunnita – síita egység a terrorizmus elleni harcban

A terrorizmus elleni harc egységet teremtett az irakiak között, hiszen az iraki szunniták megmentéséért több szervezetből összeállt Al-Sahwa is a központi kormány hadműveleteit támogatja.

” Az iraki erők nagy területeket szabadítottak fel Al-Tamim térségben. A tartomány keleti részén sikerült szinte teljesen felszabadítani Al-Khaldiye és Al-Hasiba városokat. Az északi utakat az Al-Sahwa ellenőrzi így teljesen körbezárták Ramadi városát. Az egyesített iraki erők a nulladik órát várják, hogy megkezdjék Ramadi város felszabadítását az Iszlám Államtól.” – nyilatkozta Wisam Al-Hardan az Al-Sahwa vezetője az Alalam csatornának.

A szunnita Törzsi Erők csapatai több mint 19 jordán felirattal ellátott pick up autókat foglalt le miután Anbar nyugati részéről elmenekültek az IÁ terroristái.

A Salah Al-Deen Biztonsági Bizottság katonái, ellenőrzés alá vonta Tikrit és Baija városokat összekötő országutat, és visszafoglalta a Baiji olajfinomítót.

Az iraki légierő rajta ütött egy terrorista konvojon

Az iraki légierő soha nem látott légicsapást mért az Iszlám Állam egyik konvoja ellen. A terroristák Szíria felől érkeztek az iraki Al-Ramaneh és Bakouz térségekbe. Az iraki hírszerzésnek köszönhetően, a légierő vadászgépei rajtaütöttek a terrorista konvojon és több mint 300 terroristával végeztek.

A Hasd Al-Saab helyi vezetője szerint a legutóbbi iraki légitámadás többet ért mint a nemzetközi koalíció egy hónapos erőltetett terrorizmus elleni harca.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑