Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2021. 06. 14.

Iraki csoportok készen állnak a Golán-fennsík felszabadítására

2021. 06. 14.

Az iraki népi mozgósítású erőkhöz a Hashd Al-Shaabihoz tartozó Al-Nujabaa mozgalom bejelentette, hogy készen állnak arra, hogy felszabadítság az izraeli rezsim megszállása alatt lévő szíriai Golán-fennsíkot.

Az iraki hazafias mozgalom szóvivője Nasr Al-Shammari a libanoni Al-Ahed híroldalnak nyilatkozott ezzel kapcsolatban. Elmondta, hogy még 2017-ben létrehozták a ,,Golán Felszabadító Dandárt,, mely Szíriában harcolt a Szíriai Arab Hadsereg oldalán a terroristák ellen.

Az iraki csoport alakulatai jelenleg a nyugati államok által támogatott iszlamista fegyveres csoportok ellen harcolnak, de készen állnak arra is, hogy részt vegyenek az izraeli megszállás alatt lévő Golán-fennsík felszabadításában.

Nem csupán a Golán-fennsíkot szabadítanánk fel, hanem a muszlim népek szívügye és kötelessége a megszállt Jeruzsálem felszabadítása is. Az ellenállás tengelyének szíriai, iraki, jemeni, iráni és libanoni tagjai pedig azon dolgoznak, hogy Jeruzsálem és az ott lévő Al-Aksza mecset is felszabaduljon – – mondta a mozgalom szóvivője.

A szíriai Golán-fennsíkot az 1967-es Hat napos háború során szállta meg az izraeli hadsereg, majd a cionista  állam 1981-ben annektálta a szíriai területet. Az ENSZ azóta is megszállt területként tartja számon a Golán-fennsíkot, ennek ellenére,  2019-ben Donald Trump kormánya Izrael részének ismerte el azt.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Press TV)

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑