Cadmus fordítás Cadmus
Irak

2020. 10. 10.

Iraki politikusokat és az iraki ellenállást fenyegeti Washington

2020. 10. 10.

Washington iraki politikusokat fenyegetett meg és több tucat olyan célpontot jelölt ki csapásmérésre, melyek az iraki ellenálló csoportokhoz köthetőek. Az utóbbi időszakban ugyanis több rakétatámadás is érte a bagdadi amerikai nagykövetség környékét, mellyel az amerikaiak az iraki ellenállást vádolják.

A Middle East Eye híroldal szerint az Egyesült Államok 80 célpontot jelölt meg Irakban, melyeket csapásméréssel fenyegetett meg, és melyek az iraki ellenálláshoz köthetőek.

Ezek között a célpontok között vannak azok a bunkerek is, melyeket Hadi Al-Ameri és Qais Khazali, a Badr Szervezet és az Asaib Ahl Al-Haq ellenálló csoportok kiváló vezetői használnak. Ezen kívül vannak olyan célpontok, melyek a Kataib Hezbollah hazafias szervezethez, illetve a Hashd Al-Shaabi iraki népi mozgósítású erőkhöz tartoznak.

Az amerikaiak azzal fenyegetőznek, hogy csapást mérnek az ellenálló csoportokra akiket az amerikai nagykövetség elleni támadásokkal vádolnak.

Több csoportnak, köztük a Kataib Hezbollah hazafias mozgalomnak azonban bizonyítékok van arra, hogy a támadásokat maguk az amerikaiak, illetve az amerikai hírszerzés készítette elő, hogy okot találjanak az ellenálló csoportok elleni támadáshoz.

Az Egyesült Államok ugyanis már 2017-óta támadja az ellenálló csoportokat, különösen a Hashd Al-Shaabi erőket, amiért azok legyőzték az amerikai kormány által létrehozott Iszlám Állam nevű terrorszervezetet.

Az iraki ellenálló csoportok tehát az amerikaiak által óhajtott teljes kontroll útjában állnak Irakban. Éppen ezért az amerikai hadsereg mindenáron le akar számolni azokkal az ellenálló csoportokkal akik legyőzték a terrorizmust és felszabadították Irakot.


Orientalista.hu-Al-Isfahani (Press TV)

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑