Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2019. 02. 26.

Irán 200 000 házat fog felépíteni Szíriában

2019. 02. 26.

Irán készen áll arra, hogy 200 ezer új házat építsen fel a háború által sújtott Szíriában. A hírt Teherán kormányzóság építkezésekért felelős vezető hivatalnoka, Iraj Rahbar jelentette be. Továbbá arról is beszámolt, hogy Irán és Szíria több egyezményt is aláírt az építkezések kel, a turizmussal és a mezőgazdasági iparral kapcsolatban.

A tervek alapján Iran 200 ezer házat fog építeni Szíriában, melyek több család befogadására is alkalmasak. És ezek többségét Damaszkuszban fogják felépíteni. A hivatalnok arról is beszámolt, hogy Szíria és Irán már a fegyveres konfliktus előtt is írt alá építkezések kel kapcsolatos megállapodásokat, hiszen Szíria Iránt megbízható partnernek tartja.

A múlt hónapban az iráni alelnök Eshaq Jahangiri látogatott Szíriába egy 40 fős politikusokból és üzletemberekből álló delegáció élén. A látogatás során 11 megállapodás született a két ország között. 2018 decemberében a szíriai nagykövet, Adnan Mahmoud Teheránban kijelentette, hogy országa lsőbbséget az Iránnak a Szíriában megvalósítandó újjáépítési projektek terén.

2017 szeptemberében az iráni külügyminiszter Mohammad Javad Zarif New Yorkban az ENSZ Közgyűlés előtt kijelentette, hogy Irán segíteni fog Szíriának az újjáépítésben a háború után. A konfliktus alatt pedig humanitárius segítséget nyújt Szíriának.

Orientalista.hu – Al-Isfahani (The Iran Project)

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑