Cadmus fordítás Cadmus
Haditechnika

2017. 02. 10.

Irán cáfolja az újabb amerikai állítást a rakétatesztről

2017. 02. 10.

Hossein Dehqan védelmi miniszter elutasította az amerikai média állítását az Iszlám Köztársaság legújabb rakétatesztjéről, mondván, hogy az ilyen koholt vádak a Teherán elleni pszichológiai hadviselés részét képzik.

“Az amerikaiak új állítása az új iráni rakétatesztről koholt és a célja a gyűlölet, a pszichológiai háború és az Irán-fóbia szítása”, –  nyilatkozta csütörtökön az újságíróknak Dehqan.

Szerdán a Fox News egy meg nem nevezett amerikai tisztviselőt idézett, miszerint Irán kilőtt egy rövid hatótávolságú Mersad rakétát ugyanarról a rakétakilövő állomásról Semnan-ban, ahol az elmúlt hónapban egy ballisztikus rakétatesztet végzett.

“Először is, ezeket az állítások kitalációk, ilyen esemény nem volt. Másodszor, ha végeznek is valaha ilyen tesztet, az egyáltalán nem tartozik rájuk”, –  mondta Dehqan.

“Harmadszor, az Iráni Iszlám Köztársaság rakétaprogramja egy hagyományos program, amelyben a rakétatesztek az előre tervezett programok részei hazánk védelmi készültségének fenntartása érdekében”, – tette hozzá.

A miniszter kiemelte, hogy a koholt híreket a “cionista rezsim” gerjeszti Izrael “Irán-fóbiára” épülő projektjével összhangban, annak érdekében, hogy a világ közvéleményét Irán ellen hangolják.

“Azt tanácsoljuk a Perzsa-öböl déli oldalán fekvő szomszédainknak, hogy ne tévessze meg őket az ilyen propaganda, mert az Iráni Iszlám Köztársaság soha nem jelentett és soha nem is fog ellenük irányuló fenyegetést jelenteni”, – szögezte le Dehqan.

“Az amerikaiak elindították ezt a pszichológiai hadviselést és propagandakampányt, hogy fegyvereket adjanak el”, – tette hozzá.

Az amerikai kormány február 3-án új szankciókat vezetett be Irán ellen a perzsa ország Semnan-ban végrehajtott sikeres rakétatesztje kapcsán.

Az iráni külügyminisztérium élesen bírálta az újabb amerikai szankciókat, melyek Irán védelmi rakétaprogramját célozzák, mondván, Teherán “arányosan és kölcsönösen” válaszolna a lépésre.

A minisztérium szerint Irán rakétaprogramja a nemzet elidegeníthetetlen joga, amelyet a nemzetközi jog és az ENSZ Chartának megfelelően végeznek. Az Iszlám Köztársaság már többször hangsúlyozta, hogy katonai ereje nem jelent fenyegetést más országokra nézve, megismételve, hogy a védelmi doktrína csupán az elrettentésen alapul.

Orientalista.hu – (Press TV, Perisanews)

Megosztom:
Back to Top ↑