Cadmus fordítás Cadmus
Gazdaság

2017. 12. 17.

Irán csatlakozik az Eurázsiai Gazdasági Unióhoz – ezzel lőttek 45 év amerikai külpolitikának

2017. 12. 17.

Irán várhatóan jövő februárban csatlakozik az Eurázsiai Gazdasági Unióhoz (EGU). Törökország szintén 2018-ban, de később.

Ami – figyelembe véve azt, hogy a szíriai háború miként ért véget – azt jelenti, hogy az USA által vezetett közép-ázsiai káosz Brzezinski-doktrínája az utolsókat lélegzi.

Iránnak ezt a lépését végső soron számos egyéb tényező mellett főként azt határozta meg, hogy az Egyesült Államok továbbra is háborús módon lép fel vele szemben. Köztük van az Irán elleni széleskörű gazdasági szankciók.

Mindez a térségben olyan új realitásokat teremt, hogy azok a világot az elkövetkező évszázadra át fogják alakítani.

Az Obama-kormány haldokló napjaiban úgy nézett ki, Washington célja az volt, hogy Iránt rávegye, ne forduljon Oroszország és Kína felé. Obama megpróbálta, hogy Teheránt cserében a nyugati bankok által befagyasztott több milliárdos iráni vagyon visszaadása fejében rávegye arra, ne zavarja, amiért Washington porig rombolja Szíriát és teljes káoszt teremt ott.

De az Obama-, Clinton-, Hohn McCain és Bush számos félokosai agyán Putyin orosz, Hszi kínai és Ruhani iráni elnök túljárt.

És most Irán be fog lépni az Eurázsiai Gazdasági Unióba. Az időközben létrehozott Új Fejlesztési Bank pedig finanszírozni fogja infrastrukturális projektjeit. Hatalmas projektekről van szó. Beleértve az iráni-pakisztáni-indiai földgáz vezetéket, amelynek hatalmas a jelentősége.

Az EGU-hoz India is csatlakozni fog. Totális geostratégiai átrendeződésnek vagyunk a tanúi.

Miközben az amerikai neokonok mindent megtettek, hogy viszályt szítsanak és tartsanak fenn Oroszország és Kína között éppen úgy, mint India és Kína között, e viszályok kisimulni látszanak.

Miközben a kedvenc neokon projekt, Ukrajna, mély bajban van. Végzetes bajban.

Ez alatt már Izraelnek is nagyobb szüksége van Putyinra a tárgyalások folytatására, mint Trumpra.

Az USA nemsokára rá fog jönni, hogy a világ azoknak dolgozik, akik annak bajait nem mesterségesen szított konfliktusokkal akarják „megoldani”.

Orientalista.hu – Lovasistvan.hu , Zero Hedge

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑