Cadmus fordítás Cadmus
Geopolitika

2015. 10. 16.

Irán elkerülhetetlennek tarja a katonai beavatkozást Szíriában

2015. 10. 16.

A perzsa állam szerint a szíriai válság megoldásához már nem elegendő a politikai módszerek.

Több ezer kiképzett iráni katonát küldött Teherán, hogy a damaszkuszi kormánynak segítsen visszafoglalni az ország gazdasági központját Aleppot.

Az iráni parlament külbiztonsági bizottságának képviselői Damaszkuszba látogattak, ahol az ország elnöke Bashar Al-Assadal folytattak egyeztetéseket.

Az iráni küldöttség szerint az Egyesült Államok lassan másfél éve, hogy elkezdte a légitámadásait az Iszlám Állam ellen, de a bombázások eredménytelenek voltak, sőt a terrorszervezet az elmúlt időszakban megduplázta területének méretét.

„A politikai megoldások keresése mellett egy katonai győzelemre lenne szükség először.”- mondta az egyik iráni tisztviselő

„-Az oroszok szintén támogatják a politikai rendezés lehetőségét Szíriában, de ezzel egy időben tisztán kell látnunk, hogy a terroristák nem értenek a szóból, csak az erőből. Épp ezért az ő nyelvükön, az erő nyelvén kell beszélni velük”. – mondta egy iráni parlamenti képviselő, Alaeddin Boroujerdi.

Az elmúlt hetekben a szíriai kormányerők az orosz légierővel közös katonai akciókat hajtottak végre, különböző terrorszervezetek ellen. A szíriai hadsereg stratégiai térségeket tisztított meg a terroristáktól. Damaszkusz az iráni és libanoni szövetségeseivel együtt napokban széleskörű offenzívát indítottak a főváros és Homsz környékén. A napokban megindulhat Aleppo teljes felszabadítása a terroristák alól.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑