Cadmus fordítás Cadmus
Irán

2014. 12. 29.

Irán jelentős hadgyakorlatba kezdett( képgaléria+videofelvétel)

2014. 12. 29.

Mindhárom fegyvernem, különleges alakulatot, iráni fejlesztésű új fegyverek és a Forradalmi Gárda.


Rég nem látott hadgyakorlatba kezdett csütörtöki napon az iszlám köztársaság hadserege. A mérsékeltnek számított Haszan Rohani elnök tavaly júniusi hatalomra jutása óta ez a legnagyobb hadművelet Irán részéről. A gyakorlatban több mint 13 ezer katona vesz részt aminek a célja, hogy az idősebb generáció átadja tapasztalatait a fiatal katonáknak.

Aljazeera felvétele:

A hadművelet 6 naposra tervezték mintegy 2,2 millió négyzetkilométeren, ami magába foglalja a Hormuzi szorost ,Ádeni öbölt és az Arab tengert. Ezt érzékenyen érinti az Egyesült Államok ötödik flottáját ami a Arab-(Perzsa-) öbölben állomásozik.

Hadművelet a Próféta nevében

Az iráni hadsereg parancsnokhelyettese Abd Al-Rahim Mousawi dandártábornok szerint a haditengerészet alakulatai 850 tengeri négyzetmérföldkövön fog gyakorlatozni ami az Indiai óceán északi részétől egészen az Ádeni öbölig terjed. Példaként említette a 32. tengeri flotta feladatát. A Bosahar anyahajó és a Jamaran rombolóval megerősített flotta információ t és a kémkedést gyakorolják nemzetközi vizeken.

Fatan tengeralattjáró

Első alkalommal vesz részt bevetésen az iráni fejlesztésű Fatah tengeralattjáró. Az iráni haditengerészet parancsnoka Habib Allah Siyari admirális szerint a tengeralattjárók hadműveleti gyakorlata védekező jellegű az ország biztonságát akarja garantálni, illetve a béke üzenetét küldi a szomszédos országoknak.غواصة "فاتح" ستختبر لأول مرة خلال مناورات الجيش الايراني

Sahin az Iráni drón

A hadműveletek első napján az iráni szárazföldi hadsereg hadműveletei között bevetette az ország legnagyobb pilóta nélküli repülőgépét. A Sahin a Mahajer drónok között a legfejlettebb negyedik generációjához tartozik A Sahin 230 kg súlyú és 200km/óra sebességgel képes repülni, 4500km magassági emelkedik, és 150 km mélyre tud behatolni az ellenség mögé, hogy akciót hajtson végre majd visszatérjen a bázisra. Feladatai a kémkedés és az információ gyűjtésre összpontosít. A drónok képesek folyamatosa élőfelvételt küldeni a bázisra.تحليق طائرة "شاهين" بدون طيار خلال مناورة الجيش الكبرى

Mohamed Allah prófétája hadművelet harmadik fázisa
A szárazföldi alakulatok mindegy egysége mozgósították a hat naposra tervezek hadgyakorlatban. A légvédelem oltalma alatt gyakorlatozó szárazföldi alakulatok gyakorlata során bevetésre kerülnek a nehéztüzérség, tank hadosztályok, nehéz és könnyű tüzérségek, gyalogos elitalakulatok és a légelhárításnak is fontos szerepet szántak a kiképzésben.

Képgaléria A Fars news-tól

.

Irán történelmének elmúlt kétezer évében egyszer sem kezdett háborút vívni egy másik országgal. A hadgyakorlat most arra utal, hogy ismét a védekezés és nem a támadásra összpontosít az iszlám köztársaság.

orientalista.hu

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑