Cadmus fordítás Cadmus
Geopolitika

2019. 09. 06.

Irán jelentős katonai bázist épít Szíriában

2019. 09. 06.

Az amerikai Fox News egyik kedden bemutatott riportja szerint Irán egy jelentős katonai bázist épít Szíriában. A hírek szerint az iráni hadsereg a szíriai Al-Bukamal és az iraki Al-Qim határvárosok között épít katonai bázist.

Korábban már volt szó arról, hogy az iráni hadsereg hidat épít Al-Bukamal és Al-Qaim között, azonban a Szíriai Arab Hadsereg bejelentette, hogy ők építik a hidat a határon, ugyanis újra megnyitják a két ország közötti határátkelőt.

A Fox News szerint az építkezés előrehaladott állapotban van és hamarosan kész lesz. A szíriai hatóságok pedig megnyitják a határátkelőt a két ország között, mellyel az amerikaiaknak az a problémájuk, hogy az átkelőt iraki, iráni és szíriai csapatok fogják használni.

.

A katonai bázis megépítése azonban nem jelenti azt, hogy azt az iráni hadsereg, vagy pedig a hozzá hűséges önkéntes erők fogják azt használni. Egyenlőre még csak annyi bizonyos, hogy a bázist iráni cégek építik, melyek közel állnak az iráni védelmi minisztériumhoz. Szíriának amúgy is jelentős határőr egységei vannak a határ közelében és akár nekik is készülhet a bázis.

A Fox News szerint a bázis az ,,Imam Ali,, nevet fogja viselni, azonban rajtuk kívül még senki se nyilatkozott a bázissal kapcsolatban.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Masdar News)

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑