Cadmus fordítás Cadmus
Haditechnika

2018. 12. 02.

Irán készen áll a hazai gyártmányú harci repülőgépek exportjára és azok személyzetének kiképzésére

2018. 12. 02.

Irán bejelentette, hogy kész exportálni a hazai fejlesztésű és gyártmányú harci repülőgépeit, melyet már bemutattak a potenciális vásárló közönségnek a Kish szigetén tartott légi bemutató keretein belül.

A bejelentést Abdolkarim Banitarafi dandártábornok, az Iráni Repülőipari Szövetség elnöke tette hétfőn a légi show megnyitó rendezvényén.

,,Megtettük a legfontosabb lépéseket termékeink exportja felé, és megkaptuk a felhatalmazást azok árusítására.,,

A bejelentés szerint Irán a harci repülőgépeken kívül kiképző gépeket is fog eladni. Irán augusztusban Teheránban egy katonai rendezvény keretei között mutatta be első ,,Kowsar,, névre keresztelt, saját gyártmányú harci repülőgépét.

A Kowsar egy negyedik generációs vadász repülőgép, mely fejlett repüléstechnikai eszközökkel és tűzvezető rendszerrel van felszerelve. A gép kiváló rövid távú légi támogató műveletek végrehajtására. A gépet egy és két üléses változatban gyártják, melyek közül az utóbbi alkalmas pilóták képzésére.

A Kish szigetén tartott légi bemutatón az iráni védelmi miniszter, Amir Hatami tábornok elmondta, hogy Irán minden téren fejlesztéseket ért el az amerikai gazdasági szankciók ellenére, melyek már ,,egyre szánalmasabbak.,,

,,Negyven évvel ezelőtt az iráni nép megszabadult Amerikától, az imperializmus szimbólumától és büszkén fogja megünnepelni függetlenségének negyvenedik évfordulóját három hónap múlva.,,

Orientalista.hu – Al-Isfahani

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑