Cadmus fordítás Cadmus
Diplomácia

2015. 11. 22.

Irán nem változtat Amerikával kapcsolatos politikáján

2015. 11. 22.

Nincs napirenden az amerikai nagykövetség újbóli megnyitása Teheránban. – közölte Hassan Qashqavi iráni parlamenti, konzuli és külhoni ügyekért felelős külügyminiszter-helyettes. – közölte a Press Tv.

Teherán nem tervezi a diplomáciai kapcsolatok visszaállítását Washingtonnal ezt Mohammad Hassan Abotorabi az iráni parlament alelnöke is megerősítette.

Teherán folytatni fogja az általa eddig képviselt politikát a régióban és nem fogja megengedni az USA-nak, hogy beleavatkozzon Irán belügyeibe. Ali Akbar Velayati nemzetközi ügyekért felelős tanácsadó szerint Irán soha nem tartotta megbízható partnernek az Egyesült Államokat.

A perzsa állam vezetője a nukleáris megállapodást követően többször is hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok továbbra is az iráni állami rendszer megdöntésére törekszik.

Khomenei Ajatollah szerint az USA továbbra is támogatja a cionista államot és a Szaúd-Arábia vezette koalíciót, amely háborús bűnöket követ el Jemenben.

Irán és az Egyesült Államok 1980 áprilisában szakította meg a diplomáciai kapcsolatát miután az iráni diákok elfoglalták a teheráni nagykövetséget. A két ország közötti kapcsolat azóta is feszült, de olykor hajlandóak a felek egyeztetni bizonyos kérdésekben, mint például az iráni atomprogramba és Irak stabilitásában.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑