Cadmus fordítás Cadmus
Irán

2018. 07. 30.

Irán rendelkezik a térség legerősebb helikopter flottájával

2018. 07. 30.

Az iráni hadsereg légideszant erőinek parancsnoka Yousef Qorbani tábornok kijelentette, hogy jelenleg Irán rendelkezik a Közel-Kelet legerősebb helikopter flottájával. Nyilatkozatában kijelentette, hogy az ország helikopter állományát mind az országon belül készítették és fel vannak készítve minden jellegű bevetésre.

Az iráni hadseregnél a szárazföldi hadsereg légideszant alakulatai az elsők, melyek készen állnak természeti katasztrófák esetén a mentési munkálatokat megkezdeni és a katasztrófa sérültjeit ellátni.

Az iráni katonai szakértők és mérnökök jelentős előrelépést értek el a hadi eszközök fejlesztése területén és a hadsereg a fegyverkezés területén képessé vált az önellátásra.

2018 februárjában Irán vezetője Khamenei imám felszólította a hadsereget, hogy tegyenek meg minden erőfeszítést a védelmi fejlesztések terén. Mindent tegyenek meg, hogy az ellenséget visszatartsák attól, hogy vitába szálljon az ország rakéta programjának bírálatától.

,,Egy pillanat gondolkodás nélkül mindent megteszünk azért, hogy elérjük azt ami az ország védelméhez szükséges. Még akkor is, ha az egész világ ellenzi ezt.,,

Orientalista.hu – Al-Isfahani

Forrás: Tasnimnews

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑