Cadmus fordítás Cadmus
Irán

2015. 04. 28.

Irán: Vessenek véget a fegyverek Szíriába történő szállításának

2015. 04. 28.

Hossein Amir Abdollahian, az arab-afrikai ügyekért felelős iráni külügyminiszter-helyettes a Szíriába történő fegyver és lőszerszállítás leállítását kérte kedden a Svédország szíriai különmegbízottjával tartott találkozón.

“Annak érdekében, hogy előkészítsék a szíriai-szíriai párbeszéd útját, az ország határait valamennyi szomszédos országgal komolyan ellenőrizni kell, hogy megelőzzük a háborús felek részére történő fegyverek és lőszerek szállítását” jelentette ki Hossein Amir Abdollahian.

Az iráni külügyminiszter-helyettes méltatta a szíriai nép számára nyújtott svéd humanitárius sürgősségi ellátást, és kijelentette, hogy Irán általános politikája a területi integritás megőrzésére és a béke, valamint a stabilitást helyreállítására irányul az olyan országoknál, mint Szíria, Irak és Jemen.

Az Iráni Iszlám Köztársaság úgy véli, hogy azokban az országokban hajtják végre sikeresen a demokráciát, ahol a nemzetek lesznek a fő döntéshozók, ami politikailag a legjobb módja a tartós béke és a stabilitás megteremtésének ezen országokban”, jegyezte meg Amir Abdollahian.

Amir Abdollahian beszélt annak is az égető szükségességéről, hogy meg kell teremteni minden szíriai számára annak módját, hogy biztonságosan visszatérhessenek az anyaországukba a lehető legrövidebb időn belül, és mielőtt túl késő lenne hatékonyan cselekedni ezen a területen.

A svéd külügyminisztérium szíriai ügyekkel foglalkozó különmegbízottja azt mondta, hogy Irán szerepe Szíriában fontos és egyedülálló. Kifejtette továbbá, hogy Stockholm támogat minden olyan tervet, amelynek célja, hogy a humanitárius válság megoldódjon Szíriában, hozzátéve, hogy Svédország készen áll az együttműködésre az ENSZ szíriai ügyekért felelős különmegbízottjával, Staffan de Mistura-val is.

“Mint ahogyan Irán mindig jelezte, a szíriai kormány és az ellenzék közti párbeszéd előkészítésére van szükség”, tette hozzá, és egyben nagyra értékelte Irán erőfeszítéseit, amelyek célja a béke és a stabilitás helyreállítása a régióban.

“Svédország már a válság kezdetétől a szíriai nép első támogatói között volt, és aktívan közreműködik a nemzetközi és regionális konferencián Szíria kapcsán, amelyen az ENSZ-szel és más nemzetközi szervezetekkel a szíriai válság megoldására szólít fel” tette hozzá.

Orientlaista.hu – Tia (Forrás:persianew.vcp.ir, irna.ir)

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑