Cadmus fordítás Cadmus
Irán

2015. 04. 20.

Iráni tisztviselő: az USA le kell álljon a terroristák támogatásával

2015. 04. 20.

Az iráni fegyveres erők tisztviselője arról számolt be, hogy amerikai katonai repülőgépek rendszeresen járnak Irakban az Iszlám Állam nevű terrorszervezet által ellenőrzött területekre, és fegyverekkel, pénzzel, élelmiszerrel támogatják a terroristákat.

hassan firouzabadi

Hassan Firouzabadi vezérőrnagy

A Farsz hírügynökség beszámolója szerint ezeket a berepüléseket nem lehet légicsapásokkal vagy az iraki erők támogatásával magyarázni, mert az amerikai gépek rendszerint az ISIS által ellenőrzött repülőtereken szállnak le, a nyugati koalíció pedig – értelemszerűen – naprakész a terroristák által ellenőrzött területek kiterjedéséről.

Hassan Firouzabadi vezérőrnagy szombat reggel a Teheránban tartott katonai felvonulást követően újságírók előtt kijelentette, hogy az Egyesült Államok le kell álljon a terroristák támogatásával, és el kell ismernie, hogy hibát követett el. A katonai vezető hangsúlyozta, az amerikai vezetés kijelentései szerint ők konfrontálódni akarnak az ISIS-sel, ennek ellenére mindeddig csak támogató jelleggel és a felderítésben közreműködve vettek részt a terrorszervezet elleni harcban. Foruzabadi szerint annak ellenére, hogy a nyugati haderő benyomult a térségbe és jelentős katonai erőt összpontosít, az ISIS továbbra is a legjobban pénzelt, legmodernebb fegyverekkel felszerelt terrorszervezet.

Mostanra az iraki politikusok is nyíltan hangoztatják, hogy a nyugati koalíció gépei a terroristák által ellenőrzött területeken dobnak le fegyverszállítmányokat. Amerikai politikusok szintén arra szólítják fel az Obama-adminisztrációt, hogy részletesen számoljon el az Irakba küldött fegyverszállítmányokkal, mert a terrorszervezet nyugati támogatásokhoz jutása indokot ad a térségi országoknak, hogy fegyverezzék és anyagilag támogassák a síita milíciákat a síita lakossággal szemben elkövetett bűnök miatt.

Orienatalista.hu – (Forrás: hidfo2015.wordpress.com)

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑