Cadmus fordítás Cadmus
Irán

2015. 04. 20.

Iráni tisztviselő: az USA le kell álljon a terroristák támogatásával

Az iráni fegyveres erők tisztviselője arról számolt be, hogy amerikai katonai repülőgépek rendszeresen járnak Irakban az Iszlám Állam nevű terrorszervezet által ellenőrzött területekre, és fegyverekkel, pénzzel, élelmiszerrel támogatják a terroristákat.

hassan firouzabadi

Hassan Firouzabadi vezérőrnagy

A Farsz hírügynökség beszámolója szerint ezeket a berepüléseket nem lehet légicsapásokkal vagy az iraki erők támogatásával magyarázni, mert az amerikai gépek rendszerint az ISIS által ellenőrzött repülőtereken szállnak le, a nyugati koalíció pedig – értelemszerűen – naprakész a terroristák által ellenőrzött területek kiterjedéséről.

Hassan Firouzabadi vezérőrnagy szombat reggel a Teheránban tartott katonai felvonulást követően újságírók előtt kijelentette, hogy az Egyesült Államok le kell álljon a terroristák támogatásával, és el kell ismernie, hogy hibát követett el. A katonai vezető hangsúlyozta, az amerikai vezetés kijelentései szerint ők konfrontálódni akarnak az ISIS-sel, ennek ellenére mindeddig csak támogató jelleggel és a felderítésben közreműködve vettek részt a terrorszervezet elleni harcban. Foruzabadi szerint annak ellenére, hogy a nyugati haderő benyomult a térségbe és jelentős katonai erőt összpontosít, az ISIS továbbra is a legjobban pénzelt, legmodernebb fegyverekkel felszerelt terrorszervezet.

Mostanra az iraki politikusok is nyíltan hangoztatják, hogy a nyugati koalíció gépei a terroristák által ellenőrzött területeken dobnak le fegyverszállítmányokat. Amerikai politikusok szintén arra szólítják fel az Obama-adminisztrációt, hogy részletesen számoljon el az Irakba küldött fegyverszállítmányokkal, mert a terrorszervezet nyugati támogatásokhoz jutása indokot ad a térségi országoknak, hogy fegyverezzék és anyagilag támogassák a síita milíciákat a síita lakossággal szemben elkövetett bűnök miatt.

Orienatalista.hu – (Forrás: hidfo2015.wordpress.com)

Sharing is caring!

, , ,
Back to Top ↑