Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2016. 12. 25.

ISIS terroristák hullái borítják a kelet-homszi síkságot (képek +18

2016. 12. 25.

Az úgynevezett “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) terrorentitás szerdán éjjel masszív offenzívába kezdett Homsz tartomány keleti részén, ami a Szíriai Arab Hadsereg ellenőrzése alatt álló, Dzsubb Al-Dzsarrah stratégiai helyzetű városa ellen irányult.

Kezdetben az “Iszlám Állam” terrorentitás területi szerzemények sorát érte el keletre Dzsubb Al-Dzsarrahtól, elfoglalva Khattab falut és a körülötte lévő ellenőrző pontokat, miután kemény harcban összecsapott a Szíriai Nemzetvédelmi Erőkkel (NDF)

Khattab falu és a Kubbah-magaslat elfoglalása után az “Iszlám Állam” terrorentitás megkísérelte megközelíteni Dzsubb Al-Dzsarrah, Makszar Al-Heshan és Al-Maszudijah településeket; azonban az Orosz Légierő pusztító légi csapásait voltak kénytelenek elviselni.

Ezek a légi támadások döntőnek bizonyultak a Szíriai Fegyveres Erők számára, mert időt adtak nekik, hogy erősítést küldjenek erre a frontvonalra annak érdekében, hogy visszaszerezzék az “Iszlám Állam” nevű terrorszervezet megszállta körzetet Homsz tartomány keleti részén.

A 11. és 18. Páncélos Hadosztályokból kirendelt alegységekkel az élen a Szíriai Arab Hadsereg vissza tudta foglalni a Kubbah-magaslatot és a környező ellenőrző pontokat, miközben szintén visszaverte az ISIS terrorentitás támadását, ami Dzsubb Al-Dzsarra, Makszar Al-Heshan és Al-Maszudijah települések ellen irányult.

Egy kelet-homszi katonai forrás szerint a múlt éjszaka a Szíriai Arab Hadsereg 40 főnél több “Iszlám Állam” terroristával végzett, legtöbbjük Szaúd-Arábiából, Líbiából, Marokkóból, Egyiptomból és Irakból származott.

A hivatkozott oldalon megtekinthetők a “kalifa szent harcosai”, akik már nem fognak többé a “kibocsátó” országokba visszatérni.

.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑