Cadmus fordítás Cadmus
Keresztényüldözés

2015. 04. 20.

Ismét keresztényeket végzet ki az Iszlám Állam

2015. 04. 20.

Huszonnyolc, állítólag etióp keresztény férfi kivégzéséről tettek közzé videofelvételt vasárnap az Iszlám Állam álmuszlim szervezethez köthető líbiai szélsőségesek.

Az álmuszlim szélsőségesek honlapján megjelent 29 perces felvételen férfiak két csoportja látható: 16 férfit fejeznek le a tengerparton és 12 másikat lőnek fejbe sivatagos területen. Az előbbi csoportot Líbia keleti, a másikat déli részén tartották fogva.

Press TV tudósítása: 

ISIS-behading-Libya-christians-EthiopianA felvételen egy pisztollyal hadonászó álarcos férfi a kivégzés előtt hosszú szónoklatot tart arról, hogy a keresztényeknek át kell térniük az iszlám hitre, máskülönben a Korán által előírt különadót kell fizetniük.
A videón „az ellenséges etióp egyház” tagjaiként mutatják be az áldozatokat. Az IÁ „médiaszárnyának”, az al-Furkannak a logója látható rajta és a videó hasonlít az IÁ által korábban végrehajtott vérengzésekről készült felvételekhez. Február közepén az IÁ egy olyan videót tett közzé, amelyen 21 férfit, javarészt egyiptomi kopt keresztényt fejezett le hasonlóképpen, a tengerparton.

Orientalista.hu – (Forrás: MTI )

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑