Cadmus fordítás Cadmus
  • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

  • Szíriai konfliktus

  • Palesztin – izraeli konfliktus

  • Legolvasottabb híreink

  • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

  • Afganisztáni háború

  • Tajvani konfliktus

  • Örmény-azeri konfliktus

  • Időjárás

Haditudósítás

2017. 06. 09.

Ismét Szírián belül támadja az amerikai légierő a Szíriai Arab Hadsereget (videók)

2017. 06. 09.

A Szíriai Arab Hadsereg lerohanta az USA támogatta vahhabita militánsok állásait és visszafoglalt egy stratégiai magaslatot a szíriai sivatagban. Az amerikai légierő ismét a szír csapatokat támadta.

A szíriai kormánycsapatok folytatták az előretörésüket az USA támogatta vahhabita militáns csoportok ellen a szíriai sivatag területén, a mostani amerikai légi támadások ellenére, amelyek célja, hogy megállítsák az iraki határ felé előrenyomuló kormányerőket.

Tegnap a Szíriai Arab Hadsereg, a szövetséges egységek támogatásával ellenőrzése alá tudta vonni a stratégiai Dakwah magaslatot, miután heves összecsapásokban elűzték az USA támogatását élvező vahhabita militáns csoportokat (FSA frakciókat).

Damaszkusztól délre támadnak a Szíriai Arab Hadsereg katonái:

Hétfőn a Dzsaish Al-Aszud Al-Sharkijah nevű vahhabita terrorista csoport eltalálta a Szíriai Légierő egyik alacsonyan repülő vadászgépét, ezzel megölve a pilótáját Dakwah térségében.

A Damaszkusztól 60 kilométerre keletre fekvő 920 méter tengerszint feletti hegytető, a Dakwah-magaslat nem rég az “Iszlám Állam” nevű terrorszervezet erődített állása volt, azonban a “Szabad Szír Hadsereg” (FSA) nevű vahhabita konglomerátum frakciói foglalt

ák el, amikor az ISIS terroristák az év elején visszavonulásra kényszerültek.

A Szíriai Arab Fegyveres Erők egységei és a szövetségeseik biztosították az egész térséget a hőerőműtől egészen Tal Dakwahig, Damaszkusz tartomány keleti részén, a szíriai sivatagban:

A térségnek hadászati jelentősége van, mert kiemelkedik a tájból és összeköti a sivatag déli és északi részeit, valamint a fővárostól keletre húzódik.

Két napja a hadsereg egységei visszafoglalták a nagy kiterjedésű Tal Al-Abd magaslatot, mielőtt tovább nyomultak északi és nyugati irányba, éppenséggel elüldözve ezzel az amerikai támogatást élvező vahhabita zsoldosokat a Dakwah-magaslatról.

Hadi helyzet a szíriai sivatagban: A Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei ellenőrzésük alá vonták a Dakwah térséget, amely délnyugatra van az Al-Szin Katonai Repülőtértől Délkelet-Szíriában. Ez újabb lépés, amelynek célja a szíriai sivatag megtisztítása az USA által támogatott vahhabita militánsoktól, a jordániai határ közelében.

Az USA vezette koalíció újra megtámadta a Szíriai Arab Hadsereget az iraki határ közelében

Az USA vezette koalíció még egyszer megtámadta a Szíriai Arab Hadsereget az Al-Tanf határátkelőhely közelében, Homsz tartomány délkeleti részén, állította a CNN TV csatorna ma délután az “Inherent Resolve” nemzetközi koalíció jelentését idézve.

A Szíriai Arab Hadsereget az USA vezette koalíció támadta meg, miután a szíriai kormányerők (a Szíriai Arab Köztársaság nemzetközileg elismert határai között, saját földjükön!) nem vették figyelembe az utóbbi (a betolakodó idegen hatalom!) figyelmeztetését, hogy ne közelítsék meg az Al-Tanf határátkelőhelyet.


A jordán határ közelében az szír hadsrreget támogatva az SSNP katoani szárnya a Forgószél Sólymainak harcosai szorírtják ki az amerikaiak által támogatott iszlamistákat:

Az USA vezette koalíció mostani támadása már a második alkalom ezen a héten, és harmadik három héten belül, amikor az USA Légierő a Szíriai Arab Hadsereget és szövetségeseit támadta az iraki határállomás közelében.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , , , ,
Back to Top ↑