Cadmus fordítás Cadmus
  • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

  • Szíriai konfliktus

  • Palesztin – izraeli konfliktus

  • Legolvasottabb híreink

  • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

  • Afganisztáni háború

  • Tajvani konfliktus

  • Örmény-azeri konfliktus

  • Időjárás

Európa

2015. 05. 20.

Iszlám Állam: Elindult a visszaszámlálás Európában

2015. 05. 20.

A szalafista terrorszervezet meghirdette a „nulladik órát” ami Rómából fog elindulni és terrormerényletek sorozatát eredményezi szerte Európában.

Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet felhívására az európai városokban élő szimpatizánsok a szervezetet éltető plakátokat raknak fel  a következő napokban a twitter oldalakra, amivel jelzik hogy készen állnak  a parancsok végrehajtására.

Az amerikai Site Minitoring Service Központ szerint, több olyan kép is felkerült a világhálóra ami az olasz fővárosban készült és a terrorszervezetet élteti. Az amerikai szervezet feladata az iszlamista bejegyzések megfigyelése az interneten, így bukkantak rá a Rómában készül képekre miután az IÁ terrorszervezet  nyíltan elkezdte mozgósítani a sejtjeit Európában.

Az egyik plakáton ami a Colosseum előtt készült : ”Az Iszlám Állam megmarad…. megmarad…megmarad.. Rómában” felirat szerepel.

Magát Omar Moktarnak nevező terrorista már nem volt ennyire bátor , “csak” egy  papír darabra írta rá a fent említett szöveget és rajzolta rá az IÁ logóját, majd pályaudvaron és rendőrségi autók előtt készített fotókat.

 

28C70A6900000578-3085479-image-m-65_1431891551349

Az Iszlám Állam már Rómában van

Hashtagetelő terrorista:

isis-wants-establish-its-caliphate-europe

# Islamic State in Rome

Twitter bejegyzések:

25EB9AB300000578-2963229-image-a-9_1424551829769 is1 sakir-khader-isis-roma-minacce

 

A líbiai kormány többször figyelmeztette az olasz hatóságokat, hogy az Afrikából érkező menekültek között terroristák is vannak.

Omar Al-Qawiri líbiai kulturális és tájékoztatási miniszter interjút adott az olasz ANSA hírügynökségnek amiben külön felhívta a figyelmet, hogy a következő hetekben  rengeteg terrorista fog a menekültek közé elrejtőzni, hogy Európába jussanak és merényleteket követhessenek el.

A líbiai kormány, többször is kérte az Európai Uniótól, hogy oldják fel a fegyverembargót az ország ellen, hogy a kormányhoz hű hadsereg fejlett fegyverekhez jusson és felszámolhassák a terrorista szervezeteket az országban. A líbiai kormány olajjal fizetne a fegyverekért,de az EU idáig nem reagált a kérésnek.

Ehelyett NATO tagországok zászlajai alatt hajózó teherszállítók gyanús körülmények között próbálnak kikötni olyan líbiai városok kikötőibe amit az Iszlám Állam terrorszervezet ellenőriz. A líbiai kormány többször is figyelmeztetett arra, hogy minden hajót megtámadnak ami az Iszlám Állam vagy más terrorszervezettől akar líbiai olajat vásárolni.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑