Cadmus fordítás Cadmus
Európa

2016. 02. 07.

Iszlámellenes tüntetéseket tartottak szerte Európában

2016. 02. 07.

Számos európai városban tüntettek szombaton az iszlamizálódás és a bevándorlás ellen.- közölte az Euronews.

A megmozdulásokat a németországi Drezdából indult Hazafias Európaiak a Nyugat Iszlamizálódása Ellen nevű mozgalom, vagyis a Pegida szervezte. Drezdában nyolcezren tüntettek, bár a szervezők kétszer ennyi embert vártak.

A brit városok közül ezúttal Birminghamben tiltakoztak, ahol pár százan vonultak az utcára.

Varsóban több mint kétezren tüntettek a bevándorlás ellen. A résztvevők menekültellenes jelszavakat skandáltak.

Európát elárasztották azok a szervezett csoportok, melyek uralkodni akarnak a kontinensen. Közép-Európa jobb helyzetben van, mint például Németország.”– nyilatkozta a lengyel Nemzeti Mozgalom vezetője, Robert Winnicki.

Az észak-franciaországi Calais-ban nem szervezhettek volna tüntetést, mert a héten Bernard Cazeneuve belügyminiszter betiltott minden olyan megmozdulást, amely megzavarhatja a közrendet a városban. Ettől függetlenül mintegy 150-en vettek részt a helyi Pegida tüntetésén. A rendőrség fel akarta oszlatni a megmozdulást, és könnygázt is bevetett. Tíz tüntetőt vettek őrizetbe.

Amszterdamban először tüntetett a Pegida. A tiltakozáson pár százan vettek részt, de felvonultak az ellentüntetők is. A két csoport összecsapott egymással. Több embert őrizetbe kellett venni, de a holland rendőrség nem közölte, hogy pontosan hányat.

Szombaton Írországban, Csehországban, Dániában, Finnországban és Észtországban is tartottak bevándorlás ellenes tüntetést. Dublinban is összecsaptak a demonstrálók és a rendőrök.

Orientalista.hu

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑