Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2022. 03. 10.

Iszlamista fegyveresek harcolnak Ukrajnában

2022. 03. 10.

Az orosz-ukrán fegyveres konfliktus kezdete óta 450 iszlamista szélsőséges érkezett Ukrajnába azért, hogy az ukrán hadsereg oldalán harcoljon az oroszok ellen – közölte a Mayadeen hírportál.

A híroldal információi szerint az iszlamista szélsőségesek többségükben az Al-Kaidától elszakadt Hajat Tahrir Al-Sham csoporthoz tartoznak. Az iszlamisták a Szíriában lévő, és még a terroristák megszállása alatt lévő Idleb városából indultak és Törökországon keresztül jutottak el Ukrajnába.

A hírt az orosz hírszerzés is megerősítette és elmondásuk szerint az iszlamisták közül 300 szíriai állampolgár, 150 pedig belga, francia, kínai, marokkói, tunéziai és brit útlevéllel rendelkezik.

Az ukránok oldalára álló, jelentős harci tapasztalatokkal rendelkező iszlamisták valószínűleg havi 1200 és 1500 dollár közti zsoldott kapnak.

Volodimir Zelenszki ukrán elnök a múlt héten jelentette be, hogy várják Ukrajnába azokat a külföldi zsoldosokat akik az ukránok oldalán vennének részt a fegyveres konfliktusban. Az ő javadalmazásukról azonban az ukrán vezetés nem közölt részleteket.

Az ukrán elnök szerint eddig 16 ezer külföldi önkéntes jelezte, hogy harcolna az oroszok ellen.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Mayadeen)

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑