Cadmus fordítás Cadmus
Diplomácia

2016. 10. 10.

Isztambulba érkezett Vlagyimir Putyin orosz elnök (képgaléria)

2016. 10. 10.

Hivatalos látogatásra Isztambulba érkezett Vlagyimir Putyin orosz elnök, ahol beszédet mondott egy energetikai konferencián és kétoldalú tárgyalásokat folytat Recep Tayyip Erdogan török államfővel.

Orosz és török lapinformációk szerint Putyin elnök látogatása alatt írhatják alá a megállapodást a Török Áramlat gézvezetékről is. A két politikus tárgyalásokat folytat a szíriai helyzetről, de kereskedelmi, gazdasági együttműködésről is szó lesz az orosz-török kormányközi bizottsági ülésen.

Oroszország és Törökország arra törekszik, hogy javítson kapcsolatain, amely azután romlott meg, hogy tavaly novemberben a török légierő lelőtt egy orosz vadászgépet a szíriai határ közelében. Az incidens után fagyossá vált a két ország kapcsolata. Vlagyimir Putyin orosz államfő egy sor gazdasági és katonai szankcióval büntette Törökországot. Az orosz elnök később elfogadta Erdogan július végi bocsánatkérését és megkezdődött a két ország közötti kapcsolatok normalizálódása.

Putyin és Erdogan az incidens után először augusztus 9-én találkozott egymással Szentpéterváron, ahol a török államfő elmondta, hogy Ankara helyre szeretné állítani kapcsolatait Moszkvával. Erdogan “kedves barátomnak” nevezte az orosz elnököt.

,

Orientalista.hu – Orosz Hírek

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑