Cadmus fordítás Cadmus

Izrael 1000 palesztint hurcolt  el októberben

2015. 10. 27.

A Palesztin Bebörtönzöttek Társasága (PPS) szerint izraeli katonák októberben 1000 palesztint hurcolt el a megszállt Ciszjordánia területéről.

A palesztin testület, amely a börtönbe zárt embereket és családjukat képviseli, vasárnap nyilatkozta, hogy a letartóztatások nagyobb része a kelet Jeruzsálem környékén és al-Khalil (Hebron) városában történtek.

Az emberjogi szervezet szerint a legtöbb letartóztatás akkor történt mikor az izraeli katonák és szélsőséges zsidó telepesek nagyobb intenzitású támadást mértek palesztin területekre. a Majd a többségüket börtönökbe szállították.

A rács mögé zárt személyek között 300 kiskorú is található mondta a PPS.

Qadoura Fares a szervezet vezetője szerint az izraeli katonák egyre többször rontottak a tüntető palesztinokra a kelet jeruzsálemi és az s al-khalili területeken ahol izraeli telepesek is nagy számban találhatóak.

’ Azt gondoljuk, hogy a letartóztatások a tüntetések végével sem fognak megszűnni és Izrael továbbra is folytatni fogja a letartóztatások sorozatát, mert ez Izrael politikája a palesztinokkal szemben. – mondta a Fares.

Az izraeli – palesztin összecsapások utolsó hulláma akkor kezdődött, amikor Tel Aviv korlátozta a bejárást a palesztin hívők számára az al-Aksza mecsetbe Augusztus 26-án.

A felkelések október 1-én erősödtek meg mikor izraeli telepesek erőszakos cselekményei 54 palesztin ember halálát követelték. Több mint 7000 palesztint tartanak fogva 17 izraeli börtönökben és fogolytáborokban, ezek közül sokat illegálisan vádak és bírósági tárgyalások nélkül.

Orientalista.hu – L. Gyula

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑