Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2019. 12. 27.

Izrael a szír hadsereget támadja miközben a terroristák ellen harcolnak

2019. 12. 27.

Izraeli rakétatámadás történt Damaszkusz körzete ellen miközben a Szíriai Arab Hadsereg vahhabita terroristák ellen harcol Idleb tartományban.

December 23-án hajnalban a Szíriai Légvédelem számos izraeli rakétát fogott el, amelyeket a megszállt Golán-fennsík felől és libanoni Hermon-hegy felett indítottak.

A Szíriai Arab Hírügynökség (SANA) arról számolt be, hogy az izraeli rakéták maradványai Akraba térségében zuhantak le Damaszkusz tartományban. Izraeli források szerint az összes rakéta célba ért. A légi csapások valódi eredménye azonban nem ismert.

Az újabb Szíria elleni izraeli agresszió akkor történt, amikor Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei fontos előrehaladást értek el a megszálló terrorszervezetek elleni harcban Idleb tartomány területén. Ugyanekkor az ISIS terrorszervezet rejtőzködő sejtjei szintén katonai és polgári célpontokat támadtak merényleteikkel a szíriai kormány ellenőrzése alatt lévő területeken. Úgy látszik bizonyos nemzetek feletti érdekcsoportok nagyon elégedetlenek azzal, hogy a vahhabita militánsok visszaszorulóban vannak Idleb tartományban.

Eközben a Szíriai Arab Hadereg és a kormányhű paramilitáris egységek felszabadították Khirbat Marata, Faul, Abu Dafna és Hadithi falvakat, valamint tovább nyomultak Takana, Kafr Basin és Babulin települések felé, ahol újabb összecsapások törtek ki.

A Szíriai Arab Hadsereg következő célpontja Dzsardzsanaz település volt, amely a Hajat Tahrir Al-Sham vahhabita terrorista koalíció és a török támogatású “Nemzeti Felszabadító Frontba” tömörült dzsihádista csoportok fő erősségének számított. A település felszabadítása megnyitotta az utat Maarat Al-Numan város felé, amely az M5 országút mellett fekszik.

Ha a Szíriai Arab Hadsereg fel tudja szabadítani Maarat Al-Numant, akkor képes lesz elvágni a várostól délre maradt militánsok utánpótlási vonalait és lehetőséget kap az egész térség felszabadítására.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg, South Front

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑