Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2018. 08. 01.

Izrael az Egyesült Államokba mentette az iszlamistákat

2018. 08. 01.

Izrael gondoskodott a militánsok Szíriából való kimenekítéséről és az Egyesült Államokba történő tovább szállításáról, közölte az ENSZ szíriai nagykövete.

Az ENSZ állandó szíriai nagykövete, Bashar Jaafari azt állítja, hogy Izrael támogatást nyújtott a szíriai területről az Egyesült Államokba és más országokra menekülő militánsoknak.

Jaafari elmondta, hogy a szíriai hadsereg “ellentmondást nem tűrő offenzívája” arra kényszerítette militánsokat, hogy “a szíriai területről a megszállt Golán-fennsíkon keresztül” Izrael területére meneküljenek, ahonnan, állítása szerint, a fegyvereseket tovább szállították Jordániába”, majd más országokba, köztük az USA-ba.

Izrael korábban már segédkezett a nyugati támogatást élvező fehér sisakok több száz tagjának szír területről történő kimenekítésében, akik bár önkéntes mentőként hirdetik magukat, valójában az Al-Kaidához kötődnek.

A szíriai kormány azzal vádolta a csoport tagjait, hogy együttműködnek a terrorista csoportokkal és titokban támadásokat terveznek az országban.

Az oroszországi Szocsiban megtartott asztanai formátum 10. tárgyalási fordulójának keretében Jaafari panaszt emelt a szíriai területen végrehajtott izraeli támadások ellen, és egyben gratulált a szíriai hadseregnek a Daraa tartomány déli részén, militánsokkal szemben elért győzeleméért, amely terület korábban az Iszlám Állam ellenőrzése alatt állt.

Orientalista.hu – Vivkamar, Russia Today

 

Megosztom:

, , , , , , , , , ,
Back to Top ↑