Cadmus fordítás Cadmus
Diplomácia

2018. 11. 09.

Izrael-barát keresztény vezetők látogattak el Szaúd-Arábiába

2018. 11. 09.

Amerikai Evangélikus Egyház vezetői történelmi látogatást tettek Szaúd-Arábiában. Az arab monarchiába először látogató Izrael barát amerikai keresztény vezetők célja, hogy elő segítség a vallások közötti párbeszédet.

Mohamed bin Salman szaúdi trónörökös fogadta az Egyesült Államokból érkező delegációt. A látogatás célja, hogy kapcsolatokat építsenek az közösségek között, és elő segítség az vallások közti toleranciát.

Az amerikai evangélikus delegációt több pro-izraeli politikus is elkísérte, köztük Joel Rosenberg kommunikációs szakértő, és Michele Bachmann az amerikai kongresszus volt tagja.

Az amerikai evangélikus delegáció közleményükben kifejtették, hogy

A szaúdi trónörökös fogadtatása pozitív volt, és történelmi jelentőségnek nevezte, az evangélikus keresztények látogatását. A megbeszélés több mint két óráig tartott és sok témában eredményes volt.

Az amerikai evangélikusok később találkoztak még, Adel Al-Jubeir külügyminiszterrel, Khaled bin Salmannal a szaúdi király második fiával, a trónörökös öccsével és egyben Szaúd-Arábia washingtoni nagykövetével, illetve Mohamed Al-Issával a Muzulmán Világ Liga vezetőjével.

Az Egyesült Államokban hatvan millióan tartoznak a evangélikus egyházhoz. Washington és Rijad között az elmúlt hetekben feszült kapcsolat alakult ki, miután a szaúdi vezetés megölette az arab monarchia ankarai konzulátusán házassági ügyét intézni akaró és migrációban élő Jamal Khashodzsi ellenzéki újságírót.

Az szaúdi királyságba látogató nem muszlim vallási vezetők szokatlanul időzítették a kapcsolatfelvételt, mivel Rijadra erős diplomáciai nyomást van a szaúdi újságíró ügye miatt. Az is érdekes, hogy Szaúd-Arábia hivatalosan nem ismeri el Izrael állam létezését, még is olyan keresztény vezetőket fogadott mint például Mike Evans-ot Az Imádság Csapata Jeruzsálemben vezetőjét, akik a honlapjukon, amerikai cionista-keresztény szervezetként definiálják magukat.

S4C.news – Kassab Adonis, Forrás és kép : Linga.org

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑