Cadmus fordítás Cadmus
Izrael

2017. 02. 09.

Izrael bekebelezi Ciszjordániát

2017. 02. 09.

Az izraeli hatóságok nem veszik figyelembe sem az ENSZ határozatokat sem a nemzetközi felhívásokat, jóváhagyták azt a tervezetet, mely több mint 1160 új telepes lakás létrehozását tervezi Ciszjordániában.

A palesztin Ma’an Hírügynökség arról számolt be, hogy az úgynevezett „Települési Ügyek Albizottsága” a tegnapi napon rábólintott arra a tervezetre, mely 1162 új telepes lakást építene Ciszjordániába.

A tervezet néhány nappal az után került elő, hogy a Kneszet törvényesítette azon telepes lakások ezreit, melyek Ciszjordániában találhatóak. Mindezzel megerősítve jogsértő megszállásukat és agresszív gyakorlataikat a palesztin nép ellen.

Az izraeli parlament hétfőn jóváhagyta azt a törvényjavaslatot, mely települési ingatlanok ezreinek az építését engedélyezi Ciszjordániában. 60 tag szavazott mellette, 52-en pedig ellene. A projektet arab és nemzetközi szinten is széles körben elítélték – írja a Szíriai Állami Hírügynökség hivatalos oldalán.

Az elmúlt években Izrael több ezer telepes lakást építtetett Ciszjordániába, dacolva azzal, hogy ENSZ határozatok sora jogellenesnek ítélte a településeket. Az izraeli kormányok sorra elutasították a nemzetközi felhívásokat is. A nemzetközi jog az összes felépített települést, amelyek megszállt palesztin területeken épültek illegálisnak tartja.

Orientalista.hu – Syriana

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑