Cadmus fordítás Cadmus
Izrael

2018. 09. 05.

Izrael belekezdett egy palesztin falu lerombolásába

2018. 09. 05.

Az izraeli határőr egységek elkezdték négy ház lebontását a megszállt Jeruzsálemtől délre fekvő Al-Walaja faluban. Az izraeli bíróság ugyanis úgy döntött, hogy a házakat illegálisan építették és nincs megfelelő építési engedélyük. Mondta ezt egy olyan állam bírósága, mely maga is illegálisan jött létre és hetven éve megszállva tartja a palesztin területeket.

A cionisták bírósága tehát úgy döntött, hogy elrendeli négy épület lebontását, melynek során 40 embert, nőket és gyerekeket kell kitelepíteni. Az izraeli kerületi bíróság és az igazságügyi minisztérium szerint további 33 házat kell a faluban lebontani. Ezek az épületek általában két szintes épületek, melyekben több lakás is van, tehát ez a döntés akár több száz ember kilakoltatását is jelentené. A Haaretz izraeli lap további 800 palesztin lakos kilakoltatásáról ír.

A falut védő lakosok összetűzésbe keveredtek a házak lerombolását biztosító izraeli alakulatokkal. A tüntető lakosok ellen könnygázt is bevetettek. A falu lakosai nem először kell, hogy elviseljék a cionista zaklatást, hiszen az úgynevezett ,,Izrael,, által épített határfal elvágta Al-Walaja falu lakosait a földjeiktől és a legelőiktől. A falu lakosai ugyanis mezőgazdasági tevékenységet folytatnak, növény termesztéssel és állat tenyésztéssel foglalkoznak. A falut szintén elvágták az Eyn Haniya nevű forrástól is, mely a második legnagyobb forrás a Judeai-dombságon. A falu lakosai el tehát el lettek vágva az ivóvizüktől és az állataik itatásának lehetőségétől azért, hogy a cionista telepesek megkaphassák az illegális ország illegálisan kisajátított vízforrását.

Mivel Izrael amúgy is víz problémákkal küzd az utóbbi időkben ezért elveszik mások vizét és kisajátítják mások földjeit egy olyan országban, melyet illegálisan megszálltak, illegálisan kikiáltottak majd pedig elkezdték az ott található őslakosok elüldözését, vagy pedig egyszerűen a legyilkolását. Azzal a különbséggel, hogy ebben az esetben a több millió legyilkolt ember és a több millió menekültté vált elüldözött őslakos soha se fog ún. ,,kárpótlásokat,, kapni. De hát így folyik a mindennapi élet a ,,Közel-Kelet egyetlen demokráciájában,,

Orientalista.hu – Al-Isfahani

Forrás és képek: Haaretz, Quds news

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑