Cadmus fordítás Cadmus
Hírszerzés

2016. 09. 22.

Bosszú Deir-Ezzorért : Izraeli hírszerzőket likvidáltak Alepponál

2016. 09. 22.

Szíriai partoknál állomásozó orosz hadihajók célba vettek és megsemmisítettek egy külföldi katonai műveleti szobát, közel három tucat izraeli és nyugati hírszerző tiszttel végezve.

“Az orosz hadihajók három Caliber rakétát lőttek ki az idegen tisztek koordinációs műveleti szobájára, amely az Aleppó nyugati részén lévő Dar Ezza régió Sam’an hegyénél feküdt, megölve 30 izraeli és nyugati tisztet”, számolt beszerdán az orosz Sputnik hírügynökség arab nyelvű médiája egy az aleppói csatatéren harcoló forrást idézve.

A műveleti szobát Aleppó tartomány nyugati részén – ahol a térséget hegyláncok szelik át – az égig érő Sam’an hegy és ősi barlangok középső részére telepítették.

Több amerikai, brit, török, szaúdi, katari tiszttel végeztek az izraeli hírszerzők mellett. A megölt külföldi tisztekről kiderült, hogy ebből az aleppói műveleti szobából irányították a terroristák támadásait Aleppó- és Idlib-szerte.

Korábban szeptemberben a szíriai hadsereg egységei megelőző csapást mértek ezen úgynevezett Aleppói Műveleti Szoba által irányított terroristák gyülekezőhelyeire Aleppó északi részein és a Mallah farmoknál a Costello út közelében, ezzel megakadályozva az ellenség arra vonatkozó terveit, hogy támadásaikkal elvágják a régió ellátási útvonalát, mondta egy forrás.

A forrás hozzátette, hogy a hadsereg tüzérségi egységei megtámadták a terroristák gyülekezőhelyeit Castello és a Mallah gazdaságok közelében Zahra Abdo Rabba, Kafar Hamra és Hurayatyn településeknél, amely során több tucat fegyveres vesztette életét és sebesült meg.

A szíriai légierő külön offenzívát is indított a terroristák utánpótlási útvonalának elzárásához Aleppó északi részén Hayyan és Adnan felé haladva, valamint további ellátási útvonalak elvágásához Aleppó nyugati részéről észak felé haladva, és megsemmisítették a terroristák konvojait al-Aratab, Urom Kobra és Ma’ara al- Artiq településeknél, egyúttal áthúzva a terroristák számításait és arra kényszerítve őket, hogy nagy számban meneküljenek a török határ felé.

Korábban médiaforrások nyilvánosságra hozták, hogy a szíriai hadsereg folytatta előretörést Aleppó déli részén, és több stratégiai ponton is visszanyerte az irányítást Khan Touman városában.

“Khan Touman számos kulcsfontosságú raktára került a szíriai hadsereg irányítása alá”, idézett az arab nyelvű média egy neve elhallgatását kérő forrást.

A forrás megjegyezte, hogy a szíriai légierő és a hadsereg tüzérségi egységei szintén célba vették és támadást indítottak Khan Touman-ban a terroristák központjai és erődítményei ellen.

Orientalista.hu – (Persianews.vcp.ir, Press TV)

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑