Cadmus fordítás Cadmus
Izrael

2016. 10. 24.

Izrael egy rasszista, terjeszkedő entitás

2016. 10. 24.

Az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Szaúd-Arábiában támogatják a “szörnyű fekély”, azaz Izrael terjeszkedését, sőt lehetővé teszik a Tel-Aviv rezsim számára a nyugati polgárokkal szembeni nyílt diszkriminációt, mondta egy brit tudós és politikai elemző.

Dr. Rodney Shakespeare londoni székhelyű egyetemi tanár annak kapcsán beszélt a fentiekről, hogy Izrael több mint 100 palesztin párti brit aktivistát eltiltott a megszállt palesztin területektől.

Tobias Ellwood, a közel-keleti ügyekkel foglalkozó brit miniszter megerősítette az izraeli rezsim beszámolóit, miszerint a megszállt palesztint területekre utazó 129.000 brit állampolgárból legalább 115 főtől megtagadták a belépést 2016-ban, számolt be vasárnap a The Independent.

Emily Schaeffer Omer-Man emberi jogi ügyvéd az eset kapcsán kifejtette, hogy törvényeket időnként diszkriminatív módon alkalmazzák. Ahogy fogalmazott, különösen azokat vették célba az elmúlt öt évben, akik humanitárius munkát akartak ott végezni.

“[Izrael] egy szörnyű fekély, melyet olyan nyugati kormányok telepítettek a Közel-Keletre, amiket a cionizmus irányít”,-  fogalmazott Dr. Rodney Press TV-nek adott interjújában vasárnap, hozzátéve:

“Izrael egy terjeszkedő rasszista entitás”.

Az akadémikus érvelésében kifejtette, hogy amióta Izrael ellenőrzi a Nyugat külpolitikáját, a független nemzeteket a Közel-Keleten “összezúzták”, hogy ne legyen az izraeli terjeszkedést megfékező akadály.

“Most ha bárki fel mer állni és rámutat ennek a helyzetnek bármely aspektusára, például Izrael tevékenységére Szíria tekintetében és a Daesnek (ISIL-nek) nyújtott támogatására, azt a személyt azonnal célba veszik“- magyarázta.

Augusztusban Gilad Erdan izraeli közbiztonsági miniszter „aktivisták bojkottjáról” szóló tiltást szorgalmazott, miközben a Bojkott, Megfosztás és Szankciók (Boycott, Divestment and Sanctions – BDS) Mozgalmára utalt.

Több ezer önkéntes csatlakozott világszerte a 2005-ben indult BDS-hez.

Dr. Rodney megjegyezte, őt is megakadályozták, hogy egy egyetemen beszéljen, mert “Izraelnek a Szíriában működő Daes mögött betöltött szerepéről írtam.”

Azt mondta, az izraeli tisztviselők sosem riadnak attól vissza, hogy “megtámadják” azokat az embereket, akik felfedik Izrael gonoszságát és a palesztinok elleni bűncselekményeiket.

“Így nem meglepő talán, hogy az izraeli entitás megakadályozza, hogy átlagemberek utazzanak vagy akár beszéljenek… rárepülnek bárkire, és kirúgathatják a munkájukból a róluk szóló kifinomult hazugságaikkal”, – tette hozzá.

“Az USA-ban, az Egyesült Királyságban és természetesen olyan helyeken, mint a Szaúd-Arábiában lévő politikai és a gazdasági környezet segíti és támogatja ezt a hazug gépezetét, ez a propagandagépezetet, az ügynököket, melyek ezé a szörnyű fekélyé, a cionistáké”,-  folytatta.

Orientalista.hu – (Persianews.vcp.ir, Press TV)

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑