Cadmus fordítás Cadmus
Palesztina

2019. 08. 20.

Izrael helikopterekkel és vadászgépekkel támadta a Gáza övezetet

2019. 08. 20.

Az izraeli rezsim helikopterei és vadászgépei újabb támadásokat hajtottak végre a blokád alatt lévő Gáza övezet ellen. Egy nappal korábban már bombázták a palesztin hazafias szervezet, a Hamasz épületeit.

Izraeli források szerint szombaton a Hamasz állásaira mértek csapást Gázában, az izraeli harckocsik pedig felsorakoztak a határon és elzárták Gázát a megszállt palesztin területektől.

A támadások az után kezdődtek, miután az izraeliek szerint a Hamasz rakétákat lőtt ki Izrael irányába, Sderot és Sha’ar Hanegev felé. És ezek váltották ki az izraeli támadást szombat délelőtt.

Az izraeli rezsim állítása szerint a ,,Vaskupola,, nevű légvédelmi rendszer megsemmisítette a Hamasz által kilőtt két vagy három rakétát. A média szerint a rakéta támadás pánikot okozott az izraeli telepesek és katonák között. A Hamasz részéről azonban még nem érkezett nyilatkozat a rakétatámadással és az izraeli bombázással kapcsolatban.

Az izraeli média arról is beszámolt, hogy az izraeli katonák korábban lelőttek öt palesztint akik megpróbáltak átkelni Gázából a megszállt palesztin területek irányába. Ott ahol a palesztinok egy ideje tüntetnek a folyamatos izraeli agresszió ellen.

A Hamasz egyik nyilatkozata szerint Izrael a gázai eseményekkel akarja elterelni a figyelmet a Nyugati Part illegális megszállásáról és arról amit a palesztin lakosság ellen követnek el.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Press TV)

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑