Cadmus fordítás Cadmus
Vélemény

2018. 02. 11.

Izraellel szembeni önvédelem az agresszió

2018. 02. 11.

Pofátlanság!!! Izrael ,,agressziónak,, tartja az izraeli gép lelövését és Iránt, valamint Szíriát vádolja.

Az izraeli miniszterelnök Benjamin Netanyahu tegnapi sajtótájékoztatóján mélyen elítélte az izraeli vadászgép Szíria felett történt lelövését és ,,agressziónak,, nevezte a cselekményt.

Az természetesen nem agresszió, hogy az izraeli gépek évek óta megsértik a szíriai és libanoni légteret, napi rendszerességgel behatolnak más országok légterébe és civileket bombáznak.

Gondolom, Netanyahu szerint az se agresszió, hogy Izrael évek óta fegyverrel és egyéb haditechnikai eszközökkel látja el a Nuszra Front és az Iszlám Állam nevű terrorszervezeteket.

Sőt, a szíriai kormánycsapatokkal vívott harcban megsérült terroristákat a megszállt Golán-fennsíkon lévő izraeli katonai kórházakban ápolják.

Az izraeli miniszterelnök ezen kívül Iránt vádolja azzal, hogy segíti a szíriai kormánycsapatokat. Továbbá kijelentette, hogy ,,Bármit meg fogunk tenni azért, hogy megvédjük a függetlenségünket és a biztonságunkat.,,

Tehát az izraeli kormány szerint teljesen természetes az, hogy csupán feltételezésekre alapozva, mint valami jövőbe látó látnok, bombáz le és támad meg neki nem tetsző független államokat. Teljesen normális számukra célzott rakéta támadásokat végrehajtani egy szomszédos ország ellen (….mely területének egy részét évtizedek óta megszállás alatt tartják…) vagy esetleg napi rendszerességgel kémtevékenységet folytatni egy másik szomszédos ország, Libanon légterében. És ha valaki lelő egy, az országa légterét megsértő repülőgépet az rögtön agresszió. De ez csupán a ,,Közel-Kelet egyetlen demokráciája,, számára megengedett…. Ahogyan a pofátlanság és a hazudozás is……..

Orientalista.hu – Al-Isfahani

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑