Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2022. 09. 07.

Izrael ismét rakétákkal támadta az aleppoi repülőteret

2022. 09. 07.

Izraeli rakétacsapás érte kedden a szíriai Aleppó repülőterét, megrongálva a le- és felszállópályát, átmenetileg használhatatlanná téve a létesítményt – közölte a damaszkuszi védelmi minisztérium.

A tárca tájékoztatása szerint az izraeli rakétákat a Földközi-tengerről lőtték ki, Latakia kikötővárostól nyugatra.
A SANA állami hírügynökség szerint a szíriai légvédelem több rakétát is megsemmisített.

Alig egy hét alatt ez már a második izraeli rakétatámadás az aleppói repülőtér ellen. A szíriai sajtó az augusztus 31-én történt csapással összefüggésben anyagi károkról számolt be.

Regionális diplomáciai és hírszerzési források szerint az utóbbi időben Izrael fokozta támadásait a damaszkuszi kormány ellenőrzése alatt lévő repülőterek ellen, hogy megzavarja Irán ellátási útvonalait, amelyeken keresztül fegyverekkel látja el szíriai és libanoni szövetségeseit, köztük a Hezbollah szervezetet.

Teherán a hadfelszerelés megbízhatóbbnak ítélt légi szállítására tért át, miután a földi útvonalakon haladó szállítmányoknál fennakadások voltak.

A teheráni vezetés támogatását élvező egyik szíriai szervezet parancsnoka a Reuters hírügynökségnek elmondta, hogy a múlt héten történt rakétatámadás éppen egy Iránból indult gép érkezése előtt okozott károkat az aleppói repülőtéren.

MTI nyomán

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑