Cadmus fordítás Cadmus
Jemen

2019. 12. 29.

Izrael Jemen megtámadására készül

2019. 12. 29.

Saleh Abu Azza palesztin képviselő a sajtónak szombaton arról beszélt, hogy Izrael közvetlen támadásra készül Jemen ellen. Mindezt a szaúdi katonai koalíción kívül tenné, azonban már hosszú ideje együttműködik Szaúd Arábiával a Jemen ellen 2015-óta tartó agresszióban.

A képviselő szerint mindez a ,,The Jerusalem Center for Israel Strategy and Security,, szervezet nyilatkozataiból derül ki, mely az izraeli kormányhoz közel álló , a döntéshozást befolyásoló csoport.

Szerinte az izraeli vezetés attól fél, hogy a jemeni Ansarullah ellenálló mozgalom az újonnan kifejlesztett rakétáival képes lesz támadást intézni Izrael ellen. Benjamin Netanyahu izraeli miniszterelnök már októberben arról beszélt, hogy Jemen biztonsági kockázatot jelent az ún. ,,Izrael,, számára. Szerinte ugyanis az Irán által kifejlesztett ún. ,,precíziós rakétákat,, Jemenbe is szállítják és ezek már akár Tel Avivot is képesek elérni. Bizonyítékokat azonban ezúttal se tudott felmutatni.

A jemeni ellenállás vezetője Sayyid Abdul Malik Al-Houthi korábban már figyelmeztette Izraelt, hogy súlyos következményei lesznek annak, ha támadást intéznek a jemeni nép ellen. Az izraeli rezsim azonban már rég óta támogatja a Jemen elleni agressziót.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Uprising Today)

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑