Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2018. 12. 27.

Izrael két civilekkel teli utasszállító gépet használt fedezetként a Szíria elleni légitámadásokhoz

2018. 12. 27.

 Az izraeli légierő újabb provokatív gyáva tettet hajtott végre azzal, hogy a legutóbbi Szíria elleni légitámadásaihoz azt használta fedezéknek, hogy két civilekkel teli utasszállító landolt Bejrút és Damaszkusz repülőterén. Ezzel pedig az utasok biztonságát és életét kockáztatták. 

Az esetről az orosz védelmi minisztérium szóvivője Igor Konashenkov számolt be egy sajtótájékoztatón.

,,Az izraeli légierő provokatív cselekménye két utasszálító gépet sodort veszélybe amikor hat darab F-16-os vadászgépük légi támadást hajtott végre Szíriában a libanoni légtérből.,,

Az orosz szóvivő szerint a Szíriai Arab Légvédelmi Erők késleltették a légvédelmi rakéták és az elektronikus zavaró rendszer bevetését, hogy megakadályozzák a katasztrófát. A damaszkuszi légi irányítás az egyik utasszállító gépet egy tartalék repülőtérre irányította Khmeimimbe, Lattakiától délre.

Konashenkov szerint a hat izraeli F-16-os vadászgép 16 darab amerikai gyártmányú GPS vezérelt GBU-39 típusú kis átmérőjű (SDB) bombát használt, melyeket december 25-én a késő esti órákban vetettek be. 2 darab bomba ért célba, a többit a szíriai légvédelem megsemmisítette.

Orientalista.hu – Al-Isfahani (South Front)

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑