Cadmus fordítás Cadmus
Izrael

2018. 04. 25.

Izrael kilőné a szíriai SZ-300-as rakétákat ha fenyegetve érezné magát

2018. 04. 25.

Az Izraeli Védelmi Minisztérium válaszolt azokra a jelentésekre, melyek értelmében Oroszország SZ-300-as légvédelmi rakétarendszert küld a szíriai kormánynak a légtér védelme érdekében. Avigdor Liberman, a cionista állam védelmi minisztere azt nyilatkozta, hogy Izrael megsemmisíti azokat a légvédelmi eszközöket, ha azok izraeli gépeket vesznek célba.

,,Ha ezeket az eszközöket ellenünk használják, akkor cselekszünk velük szemben. Egy dolognak világos kell, hogy legyen: Ha valaki lelövi a repülőnket azt elpusztítjuk,,. -mondta bizakodóan Liberman.

Azt azonban elfelejtette, hogy már nincs meg az a nyugati haditechnikai fölény, mely korábban a térséget jellemezte. Izrael védelmi rendszere azonban a nyugati technológiára épül, mely azonban számos alkalommal csődöt mondott az utóbbi időben. A Szíriát ért amerikai és nyugati agresszió során is kiderült, hogy a szíriai hadsereg képes megvédeni az országot.

A cionista védelmi miniszter a nyilatkozatában azt is hazudta, hogy Izrael nem avatkozik bele Szíria belügyeibe, és Iránnak se fogja engedni, hogy beleavatkozzon. Lieberman biztosan elfelejtette, hogy kik segítik a terroristákat Szíriában a fegyveres konfliktus kezdetet óta. És azt is, hogy kik sértik meg rendszeresen a szíriai légteret, kik kémkednek naponta Szíria felett.

Továbbá arról is megfeledkezett, hogy az utóbbi időben kik segítették légi támogatással a terroristákat a szíriai hadsereg elleni harcban. Biztosan az is véletlen, hogy az Iszlám Állam és a Nuszra Front sebesült tagjait izraeli katonai katonai kórházakban kezelték. És az is teljesen véletlen, hogy a terroristák rendszeresen kaptak a cionista kormánytól fegyvereket, katonai járműveket és hírszerzési információkat.

Liberman azt is kijelentette, hogy nekik nem az orosz hadsereggel van problémájuk, és egyúttal tiszteletben tartják az orosz jelenlétet Szíriában. Ők csupán azt szeretnék elkerülni, hogy az orosz légvédelmi eszközöket az izraeli gépek ellen használják. Az orosz védelmi minisztérium ugyanis a közeljövőben leszállítja Szíriának a kért légvédelmi eszközöket.

Az SZ-300-as rakétákkal és a nemrég érkezett Pantsir légvédelmi rakétarendszerrel sikeresen távol lehet tartani a nyugati agresszorokat a szíriai légtértől. Amire szükség is van, ugyanis az amerikai-brit-francia légi csapáson kívül április 9-én az izraeliek is lebombáztak egy légi bázist Szíriában, ahol iráni katonák is tartózkodtak. De úgy tűnik a nemzetközi jog szerint vannak a ,,mindenkinél egyenlőbbek,, akik bármikor légicsapást intézhetnek bármelyik országban amelyik nekik nem tetszik.

Orientalista.hu – Al-Isfahani (Haaretz)

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑