Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2017. 02. 22.

Izrael légicsapást mért Damaszkusznál egy katonai konvojra

2017. 02. 22.

Az izraeli légierő légicsapást mért szerdára virradóra Damaszkusz határánál egy Libanonba tartó katonai konvojra – jelentették a helyi források.

A szír fővárostól északkeletre, a libanoni határ közelében, al-Katifnál csaptak le a szíriai hadsereg harmadik divíziójának előretolt állásaira, ahol a libanoni média szerint a Hezbollah libanoni síita szervezet katonai buszait, más források szerint egy fegyverszállító konvoj járműveit vették célba.

A libanoni Almasdarnews szerint hajnali három óra körül az izraeli légierő előbb Libanon fölött repült, s onnan hatolt be Szíria légterébe, de a libanoni rádióban megszólaló helyi tisztviselők tagadták, hogy Libanon területéről hajtották volna végre az akciót. A tudósítások nem számoltak be sebesültekről vagy halottakról.

Az izraeli hadsereg számos alkalommal hajtott végre légicsapást a Szíriából a Hezbollahhoz tartó, Iránból származó fegyverszállítmányok ellen külföldi források szerint. Az izraeli hadsereg ezt sosem erősítette meg, de nem is cáfolta.

Legutóbb egy hónappal ezelőtt követett el  Izrael légicsapást Szíria ellen. Akkor egy Damaszkusz melletti katonai repülőtérnél történtek detonációk, melyek nyomán tűz ütött ki.

Oroszország tavaly október elején SZ-300-as légvédelmi rakétarendszert telepített Szíriába, de Izrael megállapodást kötött Moszkvával arról, hogy ezekkel nem veszik célba az izraeli vadászgépeket.

Orientalista.hu – MTI

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑